Title of a News Article

Adana’da kaçırılan profesör Urfa’da kurtarıldı

.

Adana’da kaçırılan profesör Urfa’da kurtarıldı
banner206

MERSİN'de, kardeşinin borcuna karşılık kaçırılan Çukurova Üniversitesi'nde görevli Prof.Dr. Hasan Zeki Aksu, polisin düzenlediği operasyonla Şanlıurfa’da kurtarıldı.

Prof. Dr. Hasan Zeki Aksu, geçen 5 Ekim günü Mersin’de elektro şok cihazıyla bayıltılarak Antalya’ya kaçırıldı. Bu kişiler daha sonra Hasan Zeki Aksu'nun ilaç firması bulunan kardeşi Ümit Aksu’yu arayarak, 760 bin liralık borcuna karşılık ağabeyini kaçırdıklarını ve parayı ödemesini aksi halde öldüreceklerini söyledi.

Ümit Aksu, bu telefonun ardından durumu polise bildirdi. Polis ekipleri de yaptığı araştırma sonunda Ümit Aksu'nun borçlu olduğu Mehmet Akif B. ile Ramazan B.'nin telefonlarını teknik takibe aldı. Polisin takibi sürerken kaçırılan profesör dün gece Şanlıurfa'ya getirildiği belirlendi. Polis ekipleri bu sabah kaçırılan profesörü düzenlediği operasyonda Refahiye Mahallesi'nde Yasin Y.'ye ait  evde elleri ve ayakları bağlı şekilde buldu. Polis ekiplerinin kurtardığı profesör alınan ifadesinin ardından Adana'ya götürülürken, rehin tutulduğu evin sahibi Yasin Y. gözaltına alındı. Polis daha sonra profesör Aksu'yu kaçırdığı öne sürülen Mehmet Akif B. ile Ramazan B.'yi de Mersin'de gözaltına aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195