Title of a News Article

Aday olmayacağını açıkladı...

.

Aday olmayacağını açıkladı...
banner206

 Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) tek belediye başkanı olan Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bir dahaki seçimlerde aday olmayı düşünmediğini söyledi.

Anadolu Üniversitesi’nde bir kulübün Yunus Emre Yerleşkesi Salon Anadolu’da düzenlediği etkinliğe öğretim elemanları, araştırma görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Siyasi alanda oldukça popüler olan ve yaptığı işlerle adından "Komünist Başkan" olarak söz ettiren Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Fatih Mehmet Maçoğlu Deneyimlerini Anlatıyor" başlıklı söyleşide konuştu. Söyleşide salona sığmayan öğrenciler, sahneye ve sahne önüne oturarak Maçoğlu'nu dinlediler. Türkiye’nin tek Komünist Partili belediye başkanı olan Fatih Maçoğlu, belediye başkanlık sürecini ve kendisine gelen tepkileri anlatırken öğrenciler tarafından da soru yağmuruna tutuldu.

Bir öğrencinin “Tunceli Belediye Başkanlığı ya da başka hedefiniz bulunuyor mu?” sorusu üzerine Maçoğlu, özgürlüğüne düşkün biri olduğunu ve belediye başkanlığının özgürlüğünün üzerinde baskısının fazla olduğunu söyledi. Bir sonraki dönem rica ederek aday olmayacağını söyleyeceğini belirten Maçoğlu, “Bu görev çok zor iş. Eğer mevcut sisteme göre belediye başkanı olarak çalışırsanız çok rahat bir iş. Ben zaman zaman yapılacak bir konuyu tartışmaya açarım. Ama bunu yapamadığımız zamanda diğer belediyelerde başkanların yaptığı tarzla yaklaştım. Dedim ki, ‘Bu niye buradan kaldırılmamış, bunu yarın burada görmek istemiyorum'. Yarın gelip baktığımda tertemiz yapılmıştı. Ama hep birlikte karar alalım dediğinizde kendinizden programsal açıdan eğilip bükülmeden ona nasıl yön verilebilir, sosyalist akıl nasıl öne çıkabilir diyerek üzerinde kafa yormaya başladığınız andan itibaren zor bir işti. Ben çok samimi söylüyorum, her dönem farklı bir arkadaşımızın aday olmasını düşünen biriyim. Ben bir programı önemsiyorum. Daha çok belediye başkanı olan kişiler değil, bir programın değerinin olup olmadığının, o program denenebilir mi bunun tartışmasına inanan biriyim. Bu anlamda da kimin gelip gelmemesinin çok bir anlamı yok” diye konuştu.

 

“KİMSENİN BU TOPRAKLARI İŞGAL ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Türkiye’de hep birlikte barış içinde yaşayacaklarını belirten Maçoğlu, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kendini o coğrafyada yönetebilme kabiliyeti olduğunu söyledi. Maçoğlu, “Bizler Antalya’yı, Fethiye’yi, Ölü Deniz'i ve Türkiye’de bulunan hiçbir yeri kimseye vermek istemeyiz. Yok o uçak bizim tarafa geçti, yıllardır geçiyor, bizde biliyoruz neden yapıldığını. Onların gelmesini mi bekleyeceğiz? Hayır. Bu topraklarda hep birlikte yaşayacağız. Hiç kimseye bu toprakları işgal ettirmeyeceğiz. Gidişatın sıkıntılı olduğu bugünlerde gençlere çok iş düşüyor” dedi.

 

“SOL CEPHESİ GÜÇLENİYOR”

Sol siyaset cephesinin güçlendiğini belirten Maçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakmayın şimdi baskıcı yapıya rağmen silik gibi görünse de uyuyan, orada duran çok büyük bir kitle var. Bundan hiçbir şüphem yok. Bizi kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Gelecek biz fakirler, ezilenler ve sosyalistler için tehlike çanları çalıyor. Bu yapılanlara ya şimdi müdahale edeceğiz. Adına işgal mi diyorlar bilmiyorum ama kendimize ait olanı almak için çalışma başlatmamız lazım. İddiamızdır, hayvancılık yapan onlarca aileye hayvanlarını beslemek için onlara destek vereceğiz. Sağlıklı bir ürünü Türkiye’nin her tarafından butiklerde satılan o ürünleri pazara indireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195