Title of a News Article

ADEM'den Soma için mevlid

 ADEM'den Soma için mevlid
banner206

Viranşehir ilçesin de Viranşehir Kaymakamlığı'na bağlı Aile Destek Merkezi ( ADEM ) tarafından Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için mevlid okutuldu.

İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Tep Ret Cami'sinde verilen mevlide Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan'ın eşi Zeynep Kotan, İlçe Emniyet Müdürü'nün Eşi Öznur Vardan, İlçe Tabur Komutanı'nın eşi Sevgi Değer, Askerlik Şube Başkanı'nın Eşi Hatice Özen, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Öner Ağrı dağ'ın eşi Figen Ağrı dağ ve Viranşehir Aile Destek Merkezi Sorumlusu Ayhan Çiçek katıldı.

Mevlit programında Soma'daki hayatını kaybeden maden işçileri için Cami İmamları tarafından mevlid okundu, dualar edildi.Okunan dualara amin diyerek mukabele eden bazı vatandaşların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Okutulan Mevlid hakkında gazeteciler açıklama yapan İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan'ın Eşi Zeynep Kotan, acıların tarifsiz ve çok büyük olduğunu söyledi.

Yaşanan Faciayı acı ve endişe içerisinde takip ettiklerini ifade eden Zeynep Kotan, "Soma'da yaşanan faciayı baştan beri acı ve endişe içinde takip ediyoruz. Gözyaşları içinde televizyon ekranlarından Umutlu haberler bekledik. Vedat edenlerin sayısı arttıkça kahrolduk. Bir anne olarak üzüntüm çok büyük. Vedat eden işçilerimizin arkada kalan ailelere devletimizin sahip çıkacağına inancım tamdır. Bu sebeple faciada hayatını kaybeden madenci vatandaşlarımıza rahmet, dost ve akrabalarına sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

Viranşehir Adem Sorumlusu Ayhan Çiçek ise, milletçe çok üzgün olduklarını ifade ederek, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, dost ve akrabalarına başsağlığı diledi.

Vefat eden işçilere bu saatten sonra ulaştırabilecekleri tek şeyin sadece dua olduğunu belirten Çiçek, "Bugün burada yaşamını yitiren maden işçileri için Mevlit verip dualar okuduk. Allah kabul buyursun" dedi.

Okutulan Mevlidin ardından katılan kadınlara lokum bisküvi dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2014, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195