Title of a News Article

Af mı geliyor?...

Af mı geliyor?...
banner206
Af her an gelebilir. Yeni yargı paketi tüm ülkede merakla bekleniyor. Özellikle kader mahkumlarının aileleri yargı paketi içerisinde af var mı? Sorusunu sıklıkla soruyor. Yeni yargı reformu meclisin açılmasıyla oylamaya sunulacak. Peki yargı paketinin içerisin de neler var? Ceza infaz ve denetimli serbestlik süreleri uzatılacak mı? Af yasası 2019 ne zaman çıkacak? İşte yeni yargı paketi ile ilgili tüm merak edilenler.

Yeni yargı reformu ile yaklaşık 250 bin mahkumun salı verileceği tahmin ediliyor. Çalışmaların tamamlanıp son haliyle cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının ardından, Başkan Erdoğan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin açıklamış ve her kesimden tam not almıştı. Peki yeni yargı paketi ne zaman çıkacak?

Meclisin açılması ile birlikte milletvekilleri af söylemlerini arttırmaya başladı. TBMM oturumlarında yeni yargı paketi ve af yasasının genel kurula sunulması bekleniyor. Muhalefet partilerine de sunulacak olan yeni yargı paketi ve ceza infaz yasasında gerekli görüldüğü halde değişiklikler yapılabilecek.

Yeni yargı Reformunda Af Çıkacak mı 2019?

Hazırlanan düzenlemenin içerisinde af yasası bulunmuyor ancak ceza infaz sisteminde bir dizi değişiklikler yer alıyor. Tutuklu kalınan sürenin hesaplanması, denetimli serbestlik için uygulanan sürenin 4 yıldan 6 yıla çıkarılması. Bazı dava ve hükümlerin kaldırılması gibi infaz yasalarında değişiklik öngörülüyor. finans365

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195