Title of a News Article

AK Başkanlardan 23 Nisan mesajı

AK Başkanlardan 23 Nisan mesajı
banner206

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Kızılelma, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı ve Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için birer mesaj yayınladılar.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Kızılelma, yayınladığı mesajında, 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan TBMM'nin kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimiz, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

Badıllı’nın mesajı

Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı da, mesajında Ulusal egemenliğimizin sembolü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha gurur ve coşkuyla kutladığımı dile getirerek, “23 Nisan 1920 tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milli tarihimiz açısından önemi büyük olan bir gündür. Aziz Türk milleti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla bağımsızlığını ilan ettiğini, geleceğini belirleme konusundaki kararın hiçbir dış güce boyun eğmeyecek şekilde yalnız kendisinde olduğunu tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Bayram olarak armağan ettiği bu önemli günü 94 yıldır coşkuyla kutluyor ve ilelebette gururla kutlamaya devam edeceklerini vurgulayan Badıllı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayarak Çocuklarımıza ve gençlerimize vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak her Türk vatandaşının en büyük görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizde kahramanlık örneği sergileyen aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

Elgün’ün mesajı

Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ise, mesajında, milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocukların sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri gayreti içerisinde olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklarımızın özgür düşünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bütün arzumuz, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak.

Milletimiz en zor şartlar altında dahi azim ve inancını koruyarak, kendi kaderini belirlemek üzere 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisini kurmuş ve Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Bu yıl, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 94. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, kıvanç ve mutlulukla kutlamaktayız. Bu bayram, milli iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilan ederken, diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz bir armağanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195