Title of a News Article

AK Parti'de istifa depremi devam ediyor

AK Parti'de istifa furyası devam ediyor... AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti'de istifa depremi devam ediyor
banner206

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ile AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli dün yaptıkları yazılı açıklamalarla istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Kırşehir için de istifa iddiaları gündeme gelmişti. Bugün ise AK Parti Siirt İl Başkanı görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Çalapkulu’nun istifa açıklaması şöyle:

"31 Ocak 2015 tarihinde yapılan 5inci olağan kongre ile başladığım Ak Parti Siirt İl Başkanlığı görevimle alakalı olarak 7nci olağan kongre sürecinde göreve devam etmeme düşüncemi Teşkilat Başkanımız Sn Erkan Kandemir’e iletmiştim. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu makama ve davamıza uygun bir arkadaşla 2023 seçimlerine daha güçlü bir şekilde girebilmemiz için 1747 gündür büyük bir şeref ve gururla yürüttüğüm Ak Parti Siirt İl Başkanlığı görevimden bugün itibarı ile ayrılıyorum.

"SİİRT'E BİR ŞEYLER KATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye’de binlerce kişinin rüyasını süsleyen bir makam olan İl Başkanlığına bizi uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlılığımı buradan deklare ediyorum. Hizmet maratonu bir bayrak yarışıdır. Ak Partinin 5inci İl Başkanı olarak görev sürem boyunca girdiğimiz 5 seçimden de oy oranımızı arttırarak açık alınla çıktık. Partimizin yüklendiği misyonu gücümüz nispetinde ilimizde taşımaya çalıştık. Yine partimize yakışır bir hizmet binasını kazandırmak bize nasip oldu. Hemşerilerimizin yükünü elimizden geldiğince omuzladık, yüklenmeye çalıştık. Ak Partimizin Siirt siyasetine artı bir şeyler kattığımızı düşünüyorum.

"ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM"

Tüm bu çalışmaları yapabilmeyi ve Elif gibi dimdik bir şahsiyetin kadrosunda omuz omuza yürümeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Bu konuda bana güvenini esirgemeyen ve daima hissettiren Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilat Başkanımız Sn Erkan Kandemir’e, bölgemizden sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcımız Sn Abdullah Ağralı’ya ve tüm çalışma arkadaşlarıma minnet duygularıyla teşekkür ediyorum.

Davalar kişilerle kaim değildir. Kişiler ve makamlar geçicidir. Baki olan davamızdır. Hedefimiz Devletimizin bekasıdır.

"ERDOĞAN YENİ GÖREV VERİRSE YERİNE GETİRİRİM"

Bu bir ayrılık değildir. Ben Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Partimin bundan sonra bana vereceği resmî veya gayri resmî tüm görevleri bir emir addederek yerine getireceğimi de buradan belirtmek istiyorum.

Üstlenip yürüttüğüm bu şerefli görevi ömür boyu büyük bir onurla taşıyacağım. Bundan sonra bize düşen Ak Partimizi hep zirvede tutmak olacaktır.

Bu vesile ile tüm hemşerilerimden helallik talep ediyor, sağlıcakla kalmanızı diliyor, saygılarımı sunuyorum. Hatadan münezzeh olmayan bir insan olarak sürçü lisan ettikse affola."

Kaynak Yeniçağ: 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195