Title of a News Article

AK Parti Urfa için her yolu deniyor

.

AK Parti Urfa için her yolu deniyor
banner206

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde en büyük kaybı yaşadığı illerin başında gelen Şanlıurfa'da bağımsız adaylar tek tek çekiliyor.

Partiler 7 Haziran seçimlerinde büyük oy kaybı yaşadıkları şehirlerde seçmeni tekrar kazanmak için her yolu deniyor. Bu partilerin başında AK Parti geliyor. AK Parti 7 Haziran'da Şanlıurfa'da kaybettiği yüzde 20'lik bir kayıpla büyük bir şok yaşamıştı.

 

KAYIP BÜYÜK

AK Parti 2011 seçimlerinde Şanlıurfa'da yüzde 65 civarında bir oy alırken, 7 Haziran seçimlerinde bu oran yüzde 44'e düştü. HDP ise ilk kez parti olarak girdiği seçimlerde yüzde 10'luk barajı geçerek AK Parti'ye en büyük darbeyi vurdu ve yüzde 39 oy aldı.

 

HDP'YE KAPTIRILAN VEKİLLER İÇİN HER YOLU DENİYOR

AK Parti 1 Kasım seçimlerinde bu şoku tekrar yaşamamak ve HDP'ye kaptırdığı milletvekilleri geri almak için her yolu deniyor. Aşiret kavramının önemli olduğu Şanlıurfa'da bağımsız adaylar partilere büyük oranda oy kaybettirebiliyor. AK Parti bu tehlikeyi önlemek için girişimlere başladı.

 

İKİ İSİM AK PARTİ İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlk olarak ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, şimdi de iş adamı İbrahim Toru AK Parti lehine adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Şanlıurfa'da yerel bir televizyon sahibi de olan işadamı İbrahim Toru, AK Parti listesinde yer bulamayınca İbrahim Tatlıses'in ardından kentte ikinci bağımsız aday olarak seçimlere katılacağını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195