Title of a News Article

AK Partili başkanlardan ortak açıklama

AK Partili başkanlardan ortak açıklama
banner206

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Av. İ. Halil Kızılelma, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı ve AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, İslam aleminin Kadir Gecesini kutladılar.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Av. İ. Halil Kızılelma, yayınladığı mesajında, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi uğurlamanın hüznünü yaşarken diğer taraftan da Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ve "Bin Aydan Daha Hayırlı Gece" olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'ne bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadığımızı belirtti.
Kızılelma, mesajında, “Kadir gecesi insanların yalvarış ve yakarışlarını Yüce Allah’a gönülden sunacağı ve O”nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı, umudu, huzuru müjdeleyen bir gecedir” diyerek, şunları kaydetti;

“İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşının son bulması adına birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına yürekten inandığım mübarek Kadir Gecesinin başta Filistin olmak üzere tüm dünyada Müslümanlara karşı yapılan zulümlerin bitmesine, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu güzel günlere vesile olması en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kadir Gecesinde ellerimizi semaya açarak Rabbimizden affedilmeyi dilediğimiz dualarda, hep birlikte gönülden ve yürekten buluşmak dileğiyle Urfalı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecelerini kutlar, Ramazan Bayramına sağlık ve huzur içerisinde erişmelerini yüce Allah’tan (c.c) niyaz ederim.”

 

Badıllı’nın mesajı

Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı da, yayınladığı mesajında, Kadir Gecesi’nin, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve huzurun her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gece olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, rahmetin ve bereketin ayı Ramazan’ın son günlerine yaklaşılırken bu manevi iklimi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Badıllı, mesajında şunları kaydetti;

“Adı ne olursa olsun, Ramazan ayı boyunca İslâm aleminde kadın, çocuk, yaşlı, masum demeden din kardeşlerimize reva görülen şiddet, zülüm haksızlıklar ve ölümlerin üzüntüsü yüreğimizi dağlıyor. Kadir Gecesi’ni idrak ederken, dünyanın neresinde olursa olsun, yoksulların, mağdurların, zulme uğramış insanların dertleriyle dertlenmek, acılarına ortak olmak, yaralarını sarmak hepimizin vazifesidir.

Biz de bu bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinde yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhisselâm’a eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için Mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesinde, İslam alemi olarak Yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretine erişmemiz en büyük temennimdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Urfalı hemşerilerimizin ve İslam Aleminin Kadir Gecesini kutlar, ibadetlerinin ve dualarının kabul

olmasını Yüce Allahtan dilerim.”

 

Elgün’ün mesajı

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ise, mesajında, tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayarak, “Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Elgün, mesajında, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasının hüznünü taşıdıklarını dile getirerek, şunları ifade etti;

“Bir yandan da bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.”

Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.”

Sabır ve başkalarını düşünme ayından sonra Ramazan Bayramı ise, millet olarak sevinme ve birbirimizi kucaklama günü olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Elgün, tüm İslam aleminin  ve AK Parti teşkilatlarının mübarek Kadir Gecesi'ni kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142