Title of a News Article

AK Partililer referandum için buluştu

.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına 43 gün kala Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir araya gelen AK Parti kadroları referandum için yoğun çalışma sözü verdi. Buluşmada konuşan Bakan Çelik, "Türkiye artık yeni bir sayfa açıyor" derken, Başkan Nihat Çiftçi ise "16 Nisan geleceğimizi belirliyor" ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen AK Parti Şanlıurfa Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile gerçekleşti.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının konu başlığı olarak ele alındığı toplantıya Bakan Çelik'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve parti teşkilatı, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, geçmiş yıllardan bugüne uzanan darbe süreçlerine değinerek, "Türkiye artık geçmişi geçmişte bırakıyor ve yeni bir sayfa açıyor" dedi.

Türkiye siyasi geçmişinin darbelerle anıldığını ve halkın iradesine yönelik baskının bir takım şer odakları tarafından desteklendiğini belirten Bakan Çelik, "Geçmişe şöyle bir göz attığımız zaman ne yazık ki iktidara ve halkın iradesine müdahaleleri görüyoruz. Bu müdahaleler için önceden zemin oluşturulmuş ve ardından yapılan müdahaleler meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Özellikle medya yoluyla darbe süreçlerine giden yollar açılmış ve darbeden sonraki dönemlerde sanki darbeler halkın iyiliğine yönelik olmuş gibi lanse ettirilmiştir. Türkiye eski Türkiye değil artık. Geçmişi geçmişte bırakıyoruz ve yeni açtığımız bir sayfa ile aydınlık bir gelecek için yarınlara doğru emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

 

BAKAN ÇELİK: DÜŞÜNCELERİMİZ FARKLI OLSA DA BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde 15 Temmuz Darbe Girişimine de değinen Bakan Çelik, "Postallı adaletten, dipçikli hukuktan, süngülü demokrasiden ve milli iradeyi yok sayan medyadan hiç kimseye fayda gelmez. 15 Temmuz'da yaşananlara karşı halkımızın gösterdiği birliktelik dünyaya örnek olmuştur. Halkımız şunu bize bir daha gösterdi ki; siyasi düşüncesi farklı olsa da biz büyük bir aileyiz. Eğer biz birbirimizi çok daha iyi anlar hale gelir, birbirimize sahip çıkarsak bizi al aşağı edecek hiç bir güç olamaz" şeklinde konuştu.

 

'BU SİSTEM YÜRÜMÜYOR'

Türkiye'de ikili tartışmalar nedeniyle nice krizlerin yaşandığını da sözlerine ekleyen Bakan Çelik, "Geçmişe nokta koymak zorundayız. Bunun için tarih 16 Nisan'dır. 16 Nisan'da görevimizi yaparsak tüm bu sistemden kaynaklanan arızaların sona erdiği bir süreci başlatmış olacağız. 16 Nisan bu derece önemlidir. Zira yürümüyor bu sistem. Eski eskide kaldı, şimdi kucaklaşma dönemi, uzlaşma dönemidir" dedi.

 

'GÜNEYDOĞU'DAN GÜR BİR SES ÇIKARACAĞIZ'

Bakan Çelik konuşmasının sonlarına doğru ise Şanlıurfa'da genel seçimlerde alınan oyun üstesinde bir oy alacaklarından emin olduklarını söyledi. 30 Büyükşehir arasında Şanlıurfa'nın birinci sırada yer alacağını dile getiren Bakan Çelik, "Şanlıurfa 30 büyükşehir arasında birinciliği hak ediyor. Şanlıurfa'ya yakışan bu. Diğer illerin Şanlıurfa ile yarışması gerekiyor. Seçimde yüzde 60 aldık. Şimdi ise yüzde 80'e çıkmaması için hiç bir neden yok. Köy köy, mahalle mahalle gezeceğiz ve anlatacağız. Günümüzü en verimli şekilde değerlendirip Güneydoğudan gür bir ses çıkaracağız" diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: 16 NİSAN GELECEĞİMİZİ BELİRLİYOR

Şanlıurfa'nın gelişmesi ve vatandaşların refahı için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi ise, "16 Nisan seçimi çok önemlidir. 13 ilçemizde arkadaşlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla, meclis üyeleri ve belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte adım adım geziyoruz. İlçelerimizin yerel anlamda eksikliklerini tespit ettik. En iyi hizmeti sunduk. 16 Nisan bizim saymış olduğumuz seçimlerden kat be kat daha önemlidir. Genel veya yerel seçimlerde olduğu gibi bir milletvekilinin veya bir belediye başkanının eksik olması partimizin ve milletimizin geleceğinden çok büyük şey koparmıyor. Ama 16 nisan geleceğimizi belirliyor. Çocuklarımızın yarınlarını tayin ediyor. Ülkemizin selameti açısından güçlü yönetimler çok önemlidir. Onun için 43 günlük sürede tekrar adım adım her yeri gezeceğiz ve halkımıza doğruyu anlatacağız" dedi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL: BİR VE BİRLİK OLMALIYIZ

Partilileri selamlayarak konuşmasına başlayan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, "İstikrarlı bir Türkiye için oluşturulan Anayasayı halkımıza en iyi şekilde anlatacağız. İşte çevremizde yanan ateşi görüyoruz. İşte İslam aleminin ortak kaderi de Türkiye'den geçmektedir. İşte bu Anayasa da tüm İslam alemine etki etmektedir. Onun için tüm kırgınlıkları, küslükleri bir tarafa bırakıp bir ve birlik olmalıyız" dedi.

Toplantının ardından Bakan Çelik, Başkan Nihat Çiftçi ve diğer katılımcılar il genelindeki programlarına devam etmek üzere otelden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195