Title of a News Article

Akar,Suruç’ta...

.

Akar,Suruç’ta...
banner206

Tanklar sınır hattında, Kara Kuvvetleri Komutanı Suruç’ta
IŞİD’in saldırdığı Kobani’de şiddetli çatışmalar devam ederken, mermilerin sınırı aşması üzerine 2′nci Hudut Tabur Komutanlığı’nda bulunan çok sayıda tank sınır hattının hakim noktalarına sevk edildi. Suriye’yi gören hakim tepelere konuşlandırılan tank ve obüslerin namluları Kobani’ye çevrili. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Suruç’taki askeri birliklerde incelemelerde bulunuyor.

Kobani’de çatışmaların yoğunlaşması üzerine Şanlıurfa Valiliği dün sınır hattında bulunan Küçük Kendirli, Büyük Kendirli (Atmanek) ve aynı zamanda Kobani’ye açılan sınır kapısının bulunduğu Mürşitpınar mahallelerinde oturanlar ile Süleymanşah Dostluk Parkı’na kurulan çadırlarda kalan Suriyelilerin tahliye edilmesine karar verdi.  Üç  mahalledeki 350 hanede yaşayan 2.000 civarında vatandaş ile çadırlarda kalan 3.000 Suriyeli tahliye edildi.

Suriye’nin Telabyad ilçesi ile Carablus ilçesini kontrol altına alan IŞİD,  üç hafta önce  bu iki ilçe arasında kalan PYD kontrolündeki Kobani’ye saldırı başlattı. IŞİD militanlarının ele geçirmek istediği Kobani’ye ulaşmak için geçtiği güzergah üzerindeki köyleri ele geçirmesiyle, binlerce Suriyeli evini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye’ye sığındı. Türkiye sınırındaki 300′ü aşkın köyde yaşayan 180.000′i aşkın Suriyeli Türkiye’ye sığındı. 

Kobani’ye s aldırılarını yoğunlaştıran IŞİD,  kentin doğu tarafındaki dış mahallelerinde YPG güçleri ile sokak çatışmalarına başladı. Çatışmalar sırasında Suriye tarafında ateşlenen havan, uçaksavar ve uzun namlulu tüfeklere ait mermiler sınırı aşarak Türkiye tarafına gelmeye başladı.  Bunun üzerine sınırda sıkı güvenlik önlemleri alındı ve bölgede yaşanlar tahliye edildi. 

Mahallelerde yaşayanlar ilçe merkezi ve diğer mahallelerde yaşayan yakınlarının yanına giderken, Suriyeli sığınmacılar ise Suruç’taki YİBO ile resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirildi.
SINIR HATTINA MERMİ YAĞDI
Dün öğle saatlerinde şiddetlenen ve gece boyu da devam eden çatışmalar sırasında 13 havan mermisi ile onlarca uçaksavar ve uzun namlulu tüfek mermisi sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü. Dün ve bugün Türkiye tarafına isabet eden mermiler iki ev ile bir bakkal dükkanının hasar görmesine, 4 kişinin yaralanmasına neden oldu

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195