Title of a News Article

Akbaş’tan flaş açıklama…

.

Akbaş’tan flaş açıklama…
banner206

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş,  Doğu’da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Hükümetin Kürt halkı tarafından kabul gören militanlaşmamış kanaat Önderleri ile de görüşülmesi gerektiğini belirterek, “Sorunun nedenleri ve çözümleri, bunlardan da dinlenmelidir ve sonuçlar halkla paylaşılmalı, yaraya neşter vurulmalıdır” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, 7 Haziran seçimlerinin ardından Doğu’da başlayan olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Bölgede kaç gündür analiz yaptıklarını belirten Akbaş, “Geldiğimiz bu kargaşa ve kaos ortamının, en büyük sorumluları, Doğu ve Güneydoğu’da, rehavete kapılıp, sınıfta kalan, milli görüş çizgisinden gelen teşkilatlar, sorunun sadece zikirle çözüleceğine inanan tarikatlar ve bilumum muhafazakar camiadır. Eğer ki bu camialar halkı bilinçlendirebilseydiler, tebliğ vazifesini yapsalardı, bugün, bu sosyalist, ırkçı akım, bölge üzerinde, bu kadar etkili olabilir miydi? Bugün halen Doğu Güneydoğu'da vatandaş ırkçı sosyalist hareketlerden medet umuyorsa, bu insanları ve hareketlerini kurtarıcı görüyorsa durup düşünmek lazım değil mi? Neden, Neden diye? Acı gerçek bu” dedi.

 

“Her şey güllük gülistanlık gibi arz ediliyor”

Akbaş, Özellikle, Doğu ve Güneydoğu'daki teşkilatların vatandaşa doğruları anlatmaktan aciz kaldığını sözlerine ekleyerek, “Tespitlerimiz sadece Urfa ile alakalı değil tüm bölgenin masaya yatırılmış halidir.

Bölge halkının gerçek talep ve beklentilerini gündeme getirecek kanaat Önderleri dışlanıyor. Yapılan üst düzey toplantılar daha çok yakın çevreler içerisinde düzenleniyor. Dolayısıyla sağlıklı bir sonuç elde edilemediği gibi yetkililere de her şey güllük gülistanlık gibi arz ediliyor” diye kaydedildi.

Doğu’da yaşanan olaylara üzüldüklerini dile getiren Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, olaylarla ilgili çözümü ise şöyle anlattı;

“AK Parti, kimliği belirgin olan, şahsiyetlerin dışında Kürt halkı tarafından, kabul gören, militanlaşmamış, kanaat Önderleri il, il, davet edilmeli. Dar kapsamlı, periyodik toplantılar, devam ederken, bunların arasından seçilecek, il temsilcileri, davet edilip, bölgesel toplantılar yapılmalı, sorunun nedenleri ve çözümleri, bunlardan dinlenmeli. Sonuçlar, halkla paylaşılmalı, yaraya neşter vurulmalıdır. Bölgenin vekilleri ve siyasetçileri bölge ile ilgili can alıcı toplantılar uzun süreli çalıştaylar yapmalı nerede hata yaptık diye özeleştirilerini yapmalı örgütün elindeki argümanları bertaraf edecek politikaların önünü açmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195