Title of a News Article

Akçakale'de 147. taziye evinin temeli atıldı

.

Akçakale'de 147. taziye evinin temeli atıldı
banner206

 Akçakale belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan 30 Mart yerel seçimlerinden önce verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Bu kapsamda Akçakale’de 147. Taziye evinin temeli atıldı.

30 Mart yerel seçimlerinden önce Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın verdiği sözler bir bir yerine getiriliyor.  Akçakale Belediyesi tarafından Adnan menderes Mahallesi'nde yaptırılacak 400 metrekarelik 2 katlı taziye evinin temeli, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın katılımıyla yapıldı. İçerisinde dinlenme odası, çok amaçlı salon, kuran kursu ve taziye evi bulunan kompleksin temeli kurban kesilerek atıldı.

Taziye evinin hayırlı olmasını dileyen başkan Ayhan, mahalledeki parke taşı döşeme çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. Belediyeciliğin sadece yol yapımı ve kentin temizliği olmadığını, bunun yanında halkın manevi ihtiyaçlarını da karşılamak gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Ayhan, "Taziye kültürü büyüklerimizden bize kalan bir miras. Bizler de bu değeri gelecek nesillere aktararak yaşatılmasını amaçlıyoruz.

Temel atma töreninde konuşan mahalle sakinlerinden Ali Azrek, “ Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan’a teşekkür ederiz. Okulumuzun eksiklikleri giderildi; Camimiz yapıldı, eskiden bu yolarda çamur ve çukurlardan geçilmiyordu. Şimdi yolarımızda yapıldı. Son olarak taziye evinin temeli atan başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise; “ Göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz. Adnan menderes mahallesi yeni ve büyük bir mahallemiz. Mahallenin hem yolları bozuktu hem okul yoktu hem çok amaçlı salon dediğimiz taziye evi kuran kursu ve kadınlarımızın eğitim göreceği salon yoktu. Bizde bu eksiği gidermek adına altını kuran kursu çok amaçlı salon üstünü de cami yapacağız. 110 mahallemiz var biz bu gün 147. Taziye evi ve çok amaçlı salonun temeli atıyoruz. Bunun yanında kırsal ve merkez mahallerdeki yol çalışmalarımız devam ediyor. Yol çalışmalarımız da kısa bir süre içeresinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ben bir kez daha bu kompleksin Adnan menderes mahallesi sakinlerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195