Title of a News Article

Akçakale sınır kapısı revize ediliyor...

Akçakale sınır kapısı revize ediliyor...
banner206
Başkan Yalçınkaya Tel Abyad sınır kapısındaki çalışmaları denetledi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Tel Abyad Sınır Kapısı'nda devam eden çalışmaları yerinde denetledi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Tel Abyad Sınır Kapısı'nın açılması çalışmalarına ilişkin, "En kısa zamanda ticarete de açmayı planladığımız bu kapının Suriye ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü olacağına inanıyorum.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin sınır ilçesinde bulunan Tel Abyad Sınır Kapısı'nın açılması için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Akçakale belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya Yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; "Bugün itibariyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kapının açılmasına yönelik çalışmaları sürüyor. Bir an önce kapının açılması için gayret ediyoruz. Eksiklikleri gideriyoruz. En kısa zamanda ticarete de açmayı planladığımız bu kapının Suriye ile Türkiye arasında bir gönül köprüsü olacağına inanıyorum. Kilisten ırak’a kadar 700 kilometre sadece burası birinci sınıf gümrük kapısı, geçmişte tırlar nasıl çalışıyorsa nasıl büyük bir ticaret varsa inşallah yakın bir zamanda bütün bunlar gerçekleşecek ve cumhurbaşkanımızın açıkladığı 10 ilçe 200 köy kurulması 30 milyar doların harcanmasıyla burada güvenli bölge olacak ve Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerine kendi köylerine, Annelerine, Babalarına kavuşacaklar burada inşallah hep barış olacak istikrar olacak güven olacak huzur olacak göz yaşı ve elem şimdi bitti. Bununla beraber Akçakale ve Tel Abyad kardeş şehir olarak yaşamaya devam edecek. Akçakale Belediyesi olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. Arkadaşlarımız ve araçlarımız kapının açılması için adeta seferber olmuş durumdadır. Suriye'deki hayatın bir an önce normale dönmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195