Title of a News Article

Akçakale’de isyan sürüyor

 Akçakale’de isyan sürüyor
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, bir grup çiftçi Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından elektriklerin kesilmesi nedeniyle tarlalarının kuruduğunu ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanamadığını öne sürerek protesto için yol kapattı. Lastik yakarak barikat oluşturdukları Akçakale-Ceylanpınar karayolunu ulaşıma kapatan çiftçiler, ilçe yetkililerinin sorunun çözüleceği sözü üzerine 3 saat süren eylemini sonlandırdı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müessese Müdürlüğü, Akçakale'deki birçok köyde borçlu çiftçilerin sulama amaçlı kullandıkları kuyulardaki elektriği kesti. Bu kesintilerin ardından eylemler yapan çiftçiler, bugün elektrik kesintisi nedeniyle dinamoların çalışmamasından dolayı içme suyu ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını ifade ederek Akçakale-Ceylanpınar karayolunun 26'ncı kilometresindeki Akdiken Köyü yakınlarında toplandı. 5 günden bu yana elektrik kesintisi nedeniyle dinamoların çalışmadığını ve su ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden 100 kadar köylü Akçakale-Ceylanpınar karayolunu ulaşıma kapattı.

Yolda lastik yakarak barikat oluşturan ve araçların geçişine izin vermeyen grubun eyleminin sürücüler tarafından ihbar edilmesiyle olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekiplerinin eylemin sonlandırılması yönündeki uyarısına karşılık vermeyen grup, içecek sularının olmadığını ifade ederek DEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi. Elektrik kesintisi nedeniyle tarlalarındaki ekinlerinin kuruduğunu ileri süren çiftçiler, şöyle dedi:

"Biz ekinden vazgeçtik ama dinamo çalışmadığı için içecek suyumuz bile yok. Bu sorunun çözümü için her yere başvurduk ama sonuç alamadık. Problemimiz çözülene kadar ve evimize su girene kadar eylem yapacağız."

Yaklaşık 3 saat süren eylem, jandarma komutanlarının İlçe Kaymakamlığı ve DEDAŞ yetkilileri ile görüşmeler yapması ve sorunun gün içerisinde çözüleceği sözünün verilmesi ile sona erdi. Sorunlarının çözüleceğini öğrenen çiftçiler, daha sonra kurdukları barikatları kaldırarak yolu araç trafiğine açtı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195