Title of a News Article

Akdağ "Burunlarından fitil fitil getireceğiz "

.

Akdağ "Burunlarından fitil fitil getireceğiz "
banner206



Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ binlerce kişinin katılımıyla başladı. Programda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ Terör Örgütüne yönelik yaptığı sert konuşmalarda; “Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz” dedi.

15 Temmuz’da düzenlenen ‘Darbe Girişimi’nin ardından başlayan ‘Demokrasi Nöbeti’ bugün yapılan dev mitingle sona erecek. Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin adresi Rabia Meydanı oldu. 45 Derece sıcaklığa rağmen binlerce kişi Rabia Meydanı’na akın etti. Mitinge Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş,  Şanlıurfa Milletvekilleri, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  MHP İl Başkanı Mahmut Güneş,  CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, ilçe belediye başkanları  ve binlerce kişi katıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Darbe Girişimi’ne sebep olanlar hakkında sert açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz gecesi tankları Türk milletinin önüne sürenlerin bizim helal paralarımızla alınmış f 16’larla, helikopterle insanlarımızın üzerine ateş açanların bir tuzak kurduğunu belirterek, şunları kaydetti;

“Onlar dışarıdan işbirlikçileriyle tuzak kurmuşlardı zannettiler bu tuzakları tutar, onların tuzaklarını bozacak bu milletten haberleri yoktu. Milletimiz; Türküyle, Arapıyla, Kürtüyle Çanakkale’de göğsünü nasıl siper etmişse 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı vatanı için, ezanı için namusu için canını feda etmekten çekinmedi, çekinmeyecek. Onlar, o hainler Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşında neler yaptığını bilmiyorlardı. O hainler Erzurumluların neler yatıklarını bilmiyorlardı. O hainler mesele vatansa, bayraksa, mesele namussa dinse, imansa, ezansa bu milletin 79 milyonunun şehit olmaya hazır olduğunu bilmiyorlardı. Zannettiler ki tanklarını üstümüze serseler geri çekileceğiz, önceki darbelerde olduğu gibi cumhurbaşkanı, başbakan bu meydanı onlara terk edeceğini düşündüler ama onlar bilmediler Milletin Lideri Recep Tayyip Erdoğan onlara geçit vermez, millet geçit vermez ve öyle oldu. Bu hainler istediklerine ulaşamadılar.”

Darbeye kalkışanların Ahirette cezalarını göreceğini de vurgulayan Akdağ, “Bunların burunlarından fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz, onlardan hesap soracağız. Bu hesabi biliyoruz ki; Cenab-ı Hak ahrette soracak” şeklinde konuştu.

Mitinge de dikkat çeken Akdağ, “Bugün burada MHP, CHP yok burada tek ses, tek nefes, millet var. Biz inanıyoruz ki şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, “Demokrasiye sahip çıkan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da başsağlığı diliyorum” diye ifade etti.
 



Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195