Title of a News Article

Akdoğan, sevinç gösterileri için ne dedi?

 Akdoğan, sevinç gösterileri için ne dedi?
banner206

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, YPG'nin IŞİD'i Kobani'den püskürtmesini yurdun birçok yerinde kutlayan vatandaşlarla ilgili, " Sanki bağımsız bir devlet kurulmuş ve sair gibi bir yaklaşım içerisinde girmek doğru olmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, A Haber'de yayınlanan bir canlı yayın programında, Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani ilçesinde IŞİD'in püskürtülmesi olayını ve YPG yanlılarının sevinç gösterilerini değerlendirdi.

'DAİŞ'ın bölgede varlığını devam ettirdiğini vurgulayan Akdoğan, "Yani Kobani'den çekilmiş olabilirler ama şehrin farklı bölgelerinde çatışmalar sürüyor. Bu bir sorundur. Bunu sorun olarak  görüyoruz. Güney sınırlarımızda bu istikrarsızlık ortamının devam etmesi, bu tür silahlı örgütlerin burada varlık göstermesi Türkiye için bir sorundur, sorun olmaya da devam ediyor" dedi.

"Kobani melesinde biz Kobani halkına kucak açtık" diyen Akdoğan, konuşmasında şunları kaydetti;

"Buradaki insanlar oradaki hadiselere üzülebilir, sevinebilirler ama buradan başka bir sonuç çıkarmaya çalışmak, sanki bağımsız bir devlet kurulmuş ve sair gibi bir yaklaşım içerisinde girmek doğru olmaz. Türkiye insani kaygılarla oradaki insanlara sahip çıkmıştır. Orada şehrin ne halde olduğu da görülmektedir. O insanları oradaki yapı koruyabilmiş midir, sahip çıkabilmiş midir? Çıkamamıştır. O insanlara biz sahip çıktık ve halen Türkiye'de yaşıyorlar. Bu gerçeğin de görülmesi gerekir" şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195