Title of a News Article

Akşam keşif, sabah bombardıman

Akşam keşif, sabah bombardıman
banner206

IŞİD'in, dün öğlen saatlerinde Suriye tarafından Kilis'in Elbeyli ilesinde sınırda konuşlu bulunan askerlere ateş açıp bir Astsubayı şehit etmesi ve 2 askeri yaralamasından sonra Diyarbakır 8.Ana Jet üssünden de hareketli saatler yaşandı.

Olaydan hemen sonra Diyarbakır'dan mühimatlı olarak kalkan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırına doğru giderken, yapılan keşif ve hedef belirlemeden sonra hava operasyonu sabaha karşı gerçekleştirildi.

Suriye sınırında dün IŞİD'in Türk askerine ateş açmasından sonra Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli olan Diyarbakır'daki 8. Ana Jet üssünden haraketli saatler yaşanmasına neden oldu. Kilis'te yaşanan olaydan sonra, hem olaydan dakikalar sonra hem de dün akşam saat 21.40 sıralarında mühimmatlı olarak havalanan F-16 savaş uçakları Suriye sınırına doğru hareket etti. Uçaklar, bombardıman yapmadan üstlerine geri dönerken, uçakların keşif ve hedef belirlemek için sınır hattına uçtuğu belirtildi. Suriye'deki IŞİD hedeflerine Suriye hava sahasına girmeden güdümlü füzeler ile yapılan hava saldırısı ise sabaha karşı gerçekleştirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, saat 03.12'de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan 3 F-16 savaş uçağının saat 03.40 ve 03.53 arasında IŞİD'e ait 3 hedefi vurduğu açıklandı. Açıklamada, daha önceden belirlenen IŞİD'e ait 2 karargah ve 1 toplanma noktasına yapılan bombardımandan sonra uçakların yeniden üstlerine geri döndüğü ifade edildi.

 

TÜRKİYE'NİN DOĞU HAVA SAHASINI KORUYAN ÜS

Diyarbakır'da bulunan ve daha önce adı 2. Hava Kuvvet Komutanlığı olan askeri üs, Hava harekatını tek bir merkezden yönetmek üzere "Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı" olarak adı değiştirildi. Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli olan üsse bağlı, 5'inci (Merzifon), 7'nci (Malatya Er-Haç), 8'inci (Diyarbakır) Ana Jet Üs komutanlıkları ve Batman, Erzurum, Muş ve Sivas'ta yedek meydanları bulunuyor. Diyarbakır'daki 8 ve Merzifon’ daki 5. Ana Jet üslerinde F-16'lar, Malatyadaki 7. Ana jet üssünde ise F-4 savaş uçakları çoğunlukta görev yapıyor. Bugüne kadar hep PKK'ya yönelik sınır içi ve sınır dışındaki operasyonlar kapsamında havalanan ve hava bombardımanı gerçekleştiren Diyarbakır üssündeki savaş uçakları, sabaha karşı ilk kez Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmak için kalkmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195