Title of a News Article

Akşemsettin Mahallesinde Okul dönüştürmesi eylemi

Şanlıurfa’da dönüştürülen okullardan dolayı mağdur edilen mahalleli yetkililerden çözüm göremeyince eylem yaptılar.

Akşemsettin Mahallesinde Okul dönüştürmesi eylemi
banner206

 Akşemsettin Mahallesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim okulu ortaokula dönüşünce yaklaşık 4 kilometre ötede bulunan Akşemsettin okuluna küçük çocukları gönderemeyeceklerini söyleyen mahalleli Müslüm Gülel İlköğretim okulunun önünde toplanarak dönüşümü protesto ettiler.

Akşemsettin mahallesi muhtarı Ahmet Eskiler’in de hazır bulunduğu protestoda, valilik ve milli eğitim müdürlüğüne başvurduklarını ama sorunun çözülmediğini dert yandılar.
Mahalleli adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Aslan şöyle dedi; “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğünün okul dönüştürme adı altında mahallemize reva gördüğü zulme sesiz kalmadığımızı açıklamak için buradayız...
Akşemsettin Mahallesi sakinleri olarak 8 yıllık eğitim çerçevesinde yapılan Müslüm Gülel İlköğretim okuluna çocuklarımızı eğitim için gönderiyorduk.
Başbakan Erdoğan 12 yıl boyunca yol medeniyettir diyerek en ücra köşelere kadar yol yaptı. Ama 7 yıldır, tüm taleplerimize rağmen bu okulun yolu bir türlü yapılamadı. Hatta önerge olarak TBMM'ye bile sunuldu. Sonuç yok.
Yazın toz, kışın çamurda çocuklarımızı bu okula göndermeye mahkûm olduk. Bu durumu kabullendik.
Bu rezil durum yetmezmiş gibi birde kâğıt üzerinde faaliyet yapan milli eğitim yetkilileri okul dönüştürme adı altında Müslüm Gülel'i orta, Akşemsettin'i ise ilk yaptılar.
Şimdi...
Buradan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Urfa Bakanı Faruk Çelik, ve Milli Eğitim Özgürlülük meşalesini söndürmek için gayret gösteren Urfa Milli Eğitim Müdürü, Bina dışında varlığı olmayan Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililere sesleniyoruz...
Ey yetkililer gelin buradan 5-6 yaşındaki çocuğunuzu bir günlüğüne o okula gönderin. Eğer gidebilirse bizde yıl boyunca çocuklarımızı göndereceğimize söz veriyoruz. 
Bizim isteğimiz... 
Bir yılda 370 okulun Urfa'da yapılmasını sağlayan yetkililerin bu mahalledeki çocukları da düşünmesidir. Yeni okulun yapılmasına kadar Urfa'da hala dönüştürülmeyen okullar gibi bu okulumuzun da dönüştürülmesinin durdurulmasıdır.
Aksi durumda çocuklarımızı o okula gönderemeyeceğimizi ve okumayan her bir çocuğumuzun yıkılın hayallerinin yetkililerin vicdanlarından büyük olduğunu hatırlatırız” dedi.

 

Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet Eskiler ise mahalenin mağdur olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi çin için yetkililerin derhal çözüm bulmasını istedi. 


Çocuk kadın yaşlı genç yüzlerce mahallelinin toplandığı okul önünde valiler, bu sorunun çözülmemesi halinde kesinlikle çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.
Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardında sesizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195