Title of a News Article

Aksoy; Karaköprü, Urfa’nın en büyük ilçesi olacak

Aksoy; Karaköprü, Urfa’nın en büyük ilçesi olacak
banner206

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü İlçesinde her geçen gün nüfus artışının yaşandığını belirterek, “Karaköprü planlanırken 400 Bin nüfusa göre planlanmış, Karaköprü’nün 10 yıl içerisinde Şanlıurfa’nın en büyük, en kalabalık ve en büyük ilçesi olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Röportaj: Reşat UZUN

Bu haftaki röportajımıza AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ile devam ettik. 2014 Yılının kasım ayından itibaren AK Parti Karaköprü İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Aksoy ile; Karaköprü’yü ve siyaseti konuştuk. Sorularımızı büyük içtenlikle cevaplayan Aksoy, Karaköprü ile ilgili umut verici sözler sarf ederek, Karaköprü’nün önümüzdeki 10 yıl içerisinde Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi olacağını söyledi.

Karaköprü’de vatandaşlara verilen vaatlerin bir bir yerine getirildiğine de vurgu yapan Aksoy, söz verdikleri diğer kalan projelerin de 3 yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü İlçe Belediye Başkaı Metin Baydilli ve teşkilatlarla birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını da vurgulayan Aksoy, “Başarı beraber hareket etmekten gelir” dedi.

 

İşte AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy ile yaptığımız röportaj;

Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ben Ahmet Aksoy, asıl mesleğim serbest avukatlık yapıyorum. Yaklaşık 15 yıldır avukatlık yapıyorum. 15 Kasım 2014 tarihinden itibaren de Karaköprü AK Parti İlçe Başkanlığı yapmaya başladım. Ondan önce Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması ile birlikte 3 ilçenin kurulması nedeniyle Haliliye’de kurucu siyasi hukuk işler başkanı olarak göreve başladım. AK Parti’de olan geçmişimiz tabiki önceki dönemlere dayanıyor. Ben avukat olmamdan dolayı yıllarca AK Parti’nin il avukatlığını yaptım, seçim kurullarında görev aldım. Son 1 buçuk yıldır da AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı olarak görevime devam ediyorum.

 

Karaköprü, Şanlıurfa’nın gelişen yüzü, modern yüzü, insanların en çok rağbet ettiği bir ilçemiz. Karaköprü’de ilçe başkanlığı yapmak nasıl, bize biraz anlatır mısınız?

Karaköprü, 1992 yılında belde olmuş, Büyükşehir Yasası ile birlikte Şanlıurfa’nın 3 merkez ilçesinden biri olarak bugünkü sınırlarına ulaşmış bir ilçedir. Karaköprü, sizin de dediğiniz gibi Urfa’nın değişen, gelişen, Urfa’nın aydınlık yeridir. Biz Karaköprü’de ilçe başkanı olduğumuz zaman Karaköprü’nün nüfusu 103 Bindi, 2015 yılında 115 Bin oldu, 2015 yılının sonunda ise 132 Bine ulaştı. Şimdi dışarıdan bakıldığında Karaköprü, Urfa’nın gelişen yeni yerleşim yeri ama buna bağlı olarak sürekli yeniliklerin olduğu, yeni yol ihtiyaçlarının, alt yapı ihtiyaçlarının, okul ihtiyaçlarının olduğu yani şehirleşme ile ilgili her türlü ihtiyacın da anlık hissedildiği bir yerdir. Çünkü yeni binaların oluşması demek oraya belediyecilik anlamında alt yapının gitmesi demek, milli eğitim anlamında okulun gitmesi demek, güvenlik açısından asayişin, polisin gitmesi demek, sağlık anlamında oraya yakın bir sağlık ocağının yapılması demek veya hastane ihtiyacının karşılanması demektir. Zaten Karaköprü planlanırken 400 Bin nüfusa göre planlanmış, ben öyle tahmin ediyorum ki Karaköprü, 10 yıl içerisinde Şanlıurfa’nın en büyük, en kalabalık ve en büyük ilçesi olacaktır.


 


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte uyum içerisinde çalışıyorsunuz. Özellikle kırsalda seçim öncesinde vatandaşa giderken en çok sizden neler talep edildi?

Biz hem Nihat Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan Karaköprü Belediye Başkanıyken kendisi ile yaklaşık 1 yıla yakın bir süre çalıştık. Bizim AK Parti olarak hedefimiz öncelikle başkanı bulunduğumuz ilçeye sonra da partimize ve milletimize bir fayda, bir yarar sağlamak. Bu nedenle başarı da ekip çalışmasından geliyor, uyumlu çalışmadan geliyor. Biz uyumlu çalışabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Mesele Nihat Çiftçi Başkanımız ile güzel bir çalışmamız oldu. Ben buna da inanıyorum Nihat Bey, şehircilik anlamında, belediyecilik anlamında büyük birikimleri olan tecrübeleri olan bir insan. Tabi ki Büyükşehir Belediye Başkanı olma sürecinde teşkilatlarla uyumlu çalışmasının olduğuna da inanıyorum. Çünkü bir ailede güzel bir uyum olduğu zaman haliyle buna bağlı olarak başarı da geliyor. Nihat Çiftçi’nin başarılarından birisi de partiyle, teşkilatla güzel çalışmasıydı. Tabi Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Karaköprü Belediye Meclisi, Metin Baydilli’yi belediye başkanı olarak seçti. Metin Bey’le de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz, bunu hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerde hep birlikte yapıyoruz. Biz bu dönemde 2 tane genel seçim, birde diğer ilçelerimizden farklı olarak bir belediye seçimi yaşadık. 

Karaköprü’nün merkezde 13 tane mahallesi, kırsalda da 86 mahallesi bulunuyor. Biz genel seçimlerde kırsal mahallelere gittiğimizde halkımızın bizden talepleri daha çok Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasından sonra kırsaldaki altyapı sorunlarıyla ilgili talepler söz konusu oldu. Bu sorunlar kanalizasyon, kilit taşı, su problemi, elektrik problemleriydi.  Birçok mahallede çok amaçlı salonlar (taziye evi) yapılıyor, halen yapımı devam edenler de var. Bize bu yönde de talep çoktu. Karaköprü 72 Bin seçmeni olan bir ilçe, seçmenin yoğunluğu ilçe merkezindedir. Bazı kırsal ilçelerimizde kırsal nüfusunun merkez nüfusundan fazla olduğunu görüyoruz ama Karaköprü’de yoğunluk ilçe merkezindedir. Bunun nedeni de yeni yapıların olmasıdır. Karaköprü’de 81 İlden oturanlar var.

 

Karaköprü’de en çok nereli oturuyor?

Karaköprü’de Adıyamanlılar yoğunlukta, Adıyaman’a yakın bir nokta olduğu için Adıyamanlıların tercihi burası oluyor. Karaköprü’de ilçe olarak da Bozova ve Hilvanlılar yoğunlukta.

 

Muhalefetin en çok oy aldığı yerlerden birisi de Karaköprü İlçesi, bunu neye bağlıyorsunuz?

Karaköprü iki merkez ilçemizden farklıdır. Kırsalının yüzde 95’ü Kürt seçmen oluşturuyor. 81 Vilayetten de vatandaşların yaşadığı bir ilçe, kozmopolittik bir ilçe. Bundan dolayı muhalefetin de yüksek oy aldığı bir yer ama biz daha önceki seçimlere göre oy oranımızı arttırdık.

 

Yerel seçimlere de 3 yıl gibi bir süre var, Metin Baydilli Başkan ile hiç görüşüyor musunuz, vaat edilen projelerin gerçekleşme oranı yüzde kaçtır?

Karaköprü’de Metin Başkanımızla sürekli istişarelerde bulunuyoruz, vaat edilen projeler arasında önemli projelerimiz vardı. Bunlar arasında her köye çok amaçlı salon yapılması, toplu taşıma eğitiminin olduğu kırsal mahallelerimizde sentetik çim saha yapımı vardı, bu halı saha olayı her yere yapıldı. Yine taşımalı eğitimin yapıldığı yerlerde çocuk oyun grupları yerleştirildi. Büyük proje anlamında da Urfa’nın ihtiyacı olan bir kültür merkezi problemi vardı, şuan Karaköprü Belediyesi bunun yapımına da başladı, bu projenin yüzde 50’si de tamamlandı, yani kısa sürede kültür merkezi faaliyete girecek. Karaköprü’de yaklaşık 130 dönümlük bir alanda Yaşam Parkı diye Karaköprü Belediyemizin büyük bir projesi var. Bu belki Urfa’ya farklı bir hava yaratacak projedir. İnşallah bu proje de bittiği zaman Urfa’nın ihtiyacı olan mesire alanı ve sosyal yaşantı anlamında büyük bir eksiklik de giderilecek. Yine Karaköprü Belediyesinin ‘Teleferik Projesi’ vardı, o proje ile ilgili de çalışmalar devam ediyor, inşallah oda biter. Seçime yaklaşık 3 yıllık bir süre var, biz bunu iddia ediyoruz; Bu vaat edilen tüm projelerin hepsi bu 3 yıl içerisinde bitecektir.

 


Teşkilatla çalışmalarınız nasıl gidiyor, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile uyum içerisinde çalışabiliyor musunuz?

Biz göreve başladığımız günden beri teşkilatlarla bir aile gibi çalışıyoruz. Kadın Kolları Başkanımız Eda Çakmaklı ve Gençlik Kolları başkanımız Mehmet Eriş ile uyum içerisinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben bu aile kavramına önem veriyorum, bu nedenle Kadın Kollarımız ile ayda bir muhakkak toplantılarına katılırım, aynı şekilde gençlik kollarımızla da çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. AK Parti ailesi olarak biz birlikte hareket ediyoruz, başarının da birlikte hareket etmekten geldiğine inanıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195