Title of a News Article

Aktaş iddialı konuştu...

Aktaş iddialı konuştu...
banner206

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V.Kenan Aktaş, ilçe  tarımının  geleceğine ışık tutacak Seracılık  Projesi çalışmalarının kısa zamanda başlayacağını söyledi.

Başkan V. Aktaş  Uygulamalı Seracılık  projeleri için adımların hızla atıldığını ve Proje Birimi tarafından hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan 

" Seracılık Projesinin " kabul gördüğünü  ve projeye önümüzdeki günlerde başlanacağının müjdesini verdi.

Suruç'ta tarım potansiyelin farkında olduklarını Belirten Aktaş göreve geldikleri günden bu yana  Suruç Belediyesi olarak gerekli adımları attıklarını söyledi.

Suruç  ilçesinin tarım alanında Türkiye’de ve dünyada örnek bir ilçe olacağına dikkat çeken Aktaş  “Bu doğrultuda adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. İnşallah verimli topraklara sahip ilçemizde tarım verimliliğini en üst düzeye çıkaracağız. Ürün çeşitliliğini arttıracak çalışmalarımız da olacak. Ayrıca çiftçimizi, üreticimizi de destekleyecek projeler gerçekleştireceğiz. Rabbim atacağımız adımları ilçemize hayırlı eylesin” dedi.

Seracılıkla tüm yıl üretim

Suruç'ta  seracılığı yaygınlaştırarak üretimi arttıracaklarını ifade eden Başkan V. Aktaş , “ Fizibilite raporlarını hazırlıyoruz. Gerekli çalışmaların ardından hayata geçireceğimiz proje tarımın birçok parametresine katkı sağlayacağı gibi istihdam anlamında da büyük bir boşluğu dolduracak. Yapımını hedeflediğimiz modern sera alanlarımızda otomatik sulama, gübreleme, iklimlendirme çalışmaları ile tüm yıl boyunca üretim yapabileceğiz” dedi.

Tarım alanında bilinci arttırmak, çiftçiyi destekleyecek çalışmaları  hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Aktaş “ Seracılık Projemizle çiftçilerimize  tarım konusunda bilgiler sunacağız. Tarım alanında ilçemizde çalışan herkesi bilgi sahibi, alanında profesyonel kişiler haline getireceğiz. Bu proje ilçemize tarım alanında farklılık katarak hem profesyonel çiftçi yetiştirilmesine yardımcı olacak hem de genç neslin tarımla buluşmasında aracı olacak” ifadelerine yer verdi.

GAP İdaresi Kalkınma Başkanlığına projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür eden Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş ilk etapta 10 çiftçinin  projeden faydalanacağını çiftçilere eğitim desteğinin yanı sıra maddi destek  sağlanacağını belirterek  Seraların  kurulacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195