Title of a News Article

Akyürek’ten kandil mesajı

 Akyürek’ten kandil mesajı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akyürek, mesajında, Allah (c.c) katında zamanların değerlerinin birbirine eşit olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır. Receb-i şerîfin ilk Cuma gecesine isabet eden Regâib Gecesi'de bu müstesna zamanlardan biridir.

Regaib Gecesi, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor: “Recep Ayı Yüce Allah’ın, Şaban Ayı benim, Ramazan Ayı ümmetimin ayıdır.”

Regaib Kandilini 1 Mayıs Perşembe’yi 2 Mayıs Cuma’ya bağlayan gece idrak edileceğini vurgulayan Akyürek, “Üç ayların başlangıcı olan bu mübarek kandil vesilesiyle yaradılış gayemizi düşünmenin, yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi gözden geçirmenin, kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, geçmişimizin ve geleceğimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın, yanlış ve kusurlardan dönmenin, kardeşlik ve beraberlikleri güçlendirmesine vesilesi olması için değerlendirmeliyiz.Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî değerlerin yaygınlaşmasına gayret edelim.  Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek “Üç Aylarını ve Regaib Kandilini” kutluyor, bu kutlu zaman diliminin bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195