Title of a News Article

Ala; Şiddet misliyle karşılık bulacaktır

 Ala; Şiddet misliyle karşılık bulacaktır
banner206

İçişleri Baka Ala, Kobani protestoları ile ilgili, "Derhal akıl dışı tutuma bir son verilmelidir. Şiddet misliyle karşılık bulacaktır." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye genelinde yapılan ve ortalığı savaş alanına döndüren Kobani protestoları ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Ala, "Derhal akıl dışı tutuma bir son verilmelidir. Şiddet misliyle karşılık bulacaktır. Türkiye dışında yaşanan bu meseleyi Türkiye içine taşımak kadar yanlış bir tutum olamaz." dedi.

 

SORULARI YANITLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Ala, gazetecilerin bazı illerde devam eden şiddet olaylarına ilişkin sorularını yanıtladı.

 

"GEREKEN YAPILACAK"

Şiddet olaylarının "Kabul edilebilir gibi olmadığını ve bunlara karşı gereğinin yapılacağını" ifade eden Ala, "Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir ve sokaklardan çekilinmelidir. Aksi takdirde öngörülemeyen sonuçları olur bu meselenin" dedi.

Türkiye'nin bölgede, Kobani'de ve diğer alanlarda yapılan zulmün, baskıların karşısında en anlamlı biçimde duran ve politika üreten ülke olduğuna işaret eden Ala, uluslararası bir sorunun sadece Türkiye üzerinden çözülmeye çalışılmasının da akılla, politikayla ve mantıkla bağdaşmayacağını vurguladı.

 

"ŞİDDET MİSLİYLE KARŞILIK BULACAK"

İçişleri Bakanı Ala, hiç kimseye Türkiye'de kamu düzenini bertaraf etme imkan ve imtiyazını vermeyeceklerini, demokratik anlayışlarının "şiddetin ortalığı teslim alması demek" olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Şiddete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana ihanet etmektedir ve demokrasiden de en küçük bir nasibini almamıştır. Tezkere götürülüyor Meclis'e, HDP'de buna ret verdi. Tezkere neydi? Tezkere işte böyle, sınırımızın dışında olan bir sorunun giderilmesi için Türkiye'de hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem siyasetin, hükümetin inisiyatif almasını sağlayacak bir metin. Buna 'hayır' diyorsunuz, arkasından da buralarda 'neden bu sorunlar yaşanıyor' diye Türkiye'yi sorumlu tutup, hükümeti sorumlu tutup şiddete başvuruyorsunuz. Şiddet bir çözüm yöntemi değildir, şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir.

 

"DERHAL SON VERİLSİN"

Bunu uluslararası platformlarda, Sayın Cumhurbaşkanımız bugün yine, Suriye'de olup biteni dile getirdi. Yine en açık biçimde bu bölgede bir uçuşa yasak bir bölge ilan edilmesi, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin sınırlarının dışında, burada bir güvenlikli bölgenin oluşturulması yönünde her türlü girişimde bulunuluyor ama bu bir uluslararası meseledir. Onun için bu meseleyi Türkiye'nin içine taşımaya çalışmak kadar yanlış bir politika olamaz ve benim söyleyeceğim: Daha fazla kendilerine zarar vermeden, daha fazla milletimize zarar vermeden derhal buna son verilsin."

İçişleri Bakanı Ala, şiddet olaylarına karşı gereğini yaptıklarını, kararlı bir biçimde gereğinin yapılmaya da devam edileceğini belirterek, "Türkiye'yi, böyle uluslararası ciddi bir sorunun tartışıldığı, konuşulduğu dönemde kendi bölgedeki iç sorunlarıyla uğraşır hale getirmek tamamen ulusal çıkarlara aykırı bir siyasal tutumdur" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195