Title of a News Article

Alataş, iddialı konuştu...

.

Alataş, iddialı konuştu...
banner206

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkanlığa seçilen Mehmet Alataş, 10 yıla aşkın bir süredir dernek olarak hizmet verdiklerini belirterek, amaçlarının Urfa turizmini geliştirmek olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Rahime Yaşar, bayrağı  Mehmet Alataş’a devretti. Son yapılan kongrede başkanlığa seçilen Mehmet Alataş, yönetim kurulu üyelerinden Rahime Yaşar, Kamil Türkmen ve Mustafa Köse ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, dernek olarak yapacakları çalışmalardan bahsetti.

Turizmi Geliştirme Derneği olarak 10 yıla aşkın bir süredir hizmet verdiklerini belirten Alataş, “Tek amacımız Urfa turizmini biraz daha geliştirebilmek, Urfa’yı daha iyi tanıtabilmek ve dışarıdan veya yurtdışından gelen misafirlere şehrimizi daha iyi tanıtabilmek amacıyla kurulmuş olan bir derneğiz. Şanlıurfa turizmindeki ülkemizde önemi gerçekten büyük, Urfa turizminin her ne kadar bölge açısında önemi büyükse de yaşamış olduğumuz olaylarla da bir o kadar da etkilenmektedir. Buradaki tek amacımızda şehrimizi daha iyi tanıtabilmek ve belirli bir yere getirebilmektir” dedi.

Yeni yönetimimizle yeni bir döneme başlamış bulunmaktayız. Umarım hem bölge turizmi için hem de şehrimiz için daha iyi projelere imza atabileceğiz. Umarım her şey dilediğimizce olur” dedi.

 

“Şanlıurfa’yı daha iyi tanıtmak istiyoruz”

Şanlıurfa’yı daha iyi tanıtabilmek adına ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Alataş, açıklamasında şunları kaydetti;

“Turizm Derneği olarak hedefimizdeki asıl şey, bölgemizdeki yaşanan problemlerin yanı sıra bölgeyi daha iyi tanıtabilmek ve bölgemize gelen misafirlerin konaklaması için gerekli çalışmaları yapabilmek. Bölgedeki sorunları bertaraf etmek için maalesef bizim elimizden gelen bir şey olamaz. Bu çünkü devletin sorunu, bununla ilgili bir yaptırım gücüne sahip değiliz. Ama bizim burada yapabileceğimiz tek şey burayı daha iyi tanıtabilmek, insanların burada yaşanan olayları anlayabilmesini sağlamak. Şanlıurfa’nın tanıtımı bizce yeterince yapılmıyor. Ama şöyle, içinde bulunduğumuz dönemde olayların etkisinde yani ne türlü bir tanıtım yapılsa da yeterli olamayacağı görüşündeyiz. Bölgeye bir teşvik konusunda turizme yeterli teşvikin ve yeterli yardımın yapıldığını söyleyemeyiz. Bununla ilgili yeterli bir yardım ve teşvik yapılmadı. Yapılması gerekenler arasında aslında birçok şey var. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, devletin buradaki turizmcileri zaten bazı terör olaylarından dolayı, sıkıntılardan dolayı sıkıntı çekmekteyiz. Bununla ilgili olarak da devletin kendi politikasında yaşanan problemlerden dolayı, yaşanan sorunlar gün yüzünde olduğu için en azından devlet turizmcileri teşvik edebilmek, biraz daha rahat nefes aldırabilmek gayesi ile kendi yapmış olduğu bazı iyileştirmeler yapabilir. İleri ki dönemlerde bizden almış olduğu SGK primi olsun, örneğin KDV gibi oranlarda yardımcı olabilir.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195