Title of a News Article

Altınok, Şanlıurfa'yı Yazdı

Yazar Melih Altınok bugünkü köşesinde Şanlıurfa'dan başlayan Mardin Sulama Projesi'ne yer verdi.

Altınok, Şanlıurfa'yı Yazdı
banner206

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok, bugünkü köşe yazısında Şanlıurfa'dan Mardin'e uzanan sulama kanalları projesini kaleme aldı. Projenin hayati önemine değinen Altınok, bu tür çalışmalarla ülkenin geleceğinin tesis edildiğinin altını çizdi. İşte Altınok'un bugünkü köşesinde yer alan Şanlıurfa-Mardin Sulama Projesi...

İşte ALtınok'un o yazısı: 

KANAL MARDİN'İ DUYDUNUZ MU?


İnternette dolaşırken önüme Atatürk Barajı'ndan alınan suyu Şanlıurfa'dan Mardin'e taşıyan tam 221 kilometrelik yapay Mardin- Ceylanpınar kanalının görüntüleri düştü.
Yeni tamamlanmış.

Lütfen Google'da kanalın fotoğraflarına, videolarına bir bakın. Müthiş bir proje, incelemenizi tavsiye ederim.
Her gün birbiri ardına bitirilen, temeli atılan, üretimi ve ticareti artıracak bu dev imar faaliyetleri, onca ıvır zıvır polemiğin içinde eriyip gidiyor.
Üstelik, bırakın 221 kilometrelik yapay nehirle kentlere su götürmeyi, açtığı çeşmeyi her gün seçmenin kafasına kakanlar varken...
Görevleri, bu icraatları halka anlatmak olan iktidar partisi vekillerinin "mütevazılığı" gözlerimi yaşartıyor doğrusu.
Ya da belki sadece "hizmet yorgunluğundandır".
Ne dersiniz?

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET ALİ TAŞYÜREK
MEHMET ALİ TAŞYÜREK - 3 yıl Önce

Fırat nehri ve Atatürk barajı hem G.Doğu ekonomisine hem de Türkiye. ekonomisine. Yaptığı katkının önemi çok çok büyüktür.

Abuzer Tüysüz
Abuzer Tüysüz - 3 yıl Önce

Mardin sulama projesi çok güzel de. 221 km su verilirken neden 20 km mesafede olan Hilvan ovası, Siverek ovasına su verilmiyor? Bunu anlamış değilim. Bir bilen varsa bize açıklasın. Su bizim topraklarda akıyor bize faydası yok. Bunu mantık kabul etmiyor ve bu duruma Hilvan ve Siverekliler çok üzülüyorlar. Keşke kıymetli gazetecimiz bu durumu da kaleme alsa.

SIRADAKİ HABER

banner195