Title of a News Article

Altun: Tarihte bir ilki gerçekleştirdik

.

Altun: Tarihte bir ilki gerçekleştirdik
banner206

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, girişimleri sonucunda, Türkiye’de bir ilki başardıklarını belirterek, matrağı 8 Bin TL’nin altında olan basit usul mükelleflerin 1 yıl boyunca vergi vermeyeceğini müjdeledi.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası, üyelerinin derdine derman olmaya devam ediyor. Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ile birlikte Şanlıurfa Milletvekillerine esnafın sorunlarını dile getiren birer dilekçe gönderen Başkan Altun’un bu girişiminden esnafın yüzünü güldürecek gelişme yaşandı.

Altun, yaptığı açıklamada, 2016 yılında terör dedikodusu yüzünden Urfa esnafının zor sıkıntılar yaşadığını milletvekillerine bildirdiklerini belirterek, bunun sonucunda da matrağı 8 Bin TL’nin altında olan basit usul mükelleflerin 1 yıl boyunca vergi vermeyeceği kararı çıktığını söyledi.

 

 “Her zaman esnafın sorunlarıyla ilgileniyoruz”

Yönetim kurulu ile birlikte göreve geldikleri ilk günden beri her zaman üyelerinin sorunlarıyla ilgilenerek, üyelerine daha iyi nasıl hizmet verebilirizin gayret ve çalışmaları içerisinde olduklarını belirterek, “Bu doğrultudan hareketle 09.05.2016 tarihinde  esnafın içerisinde olduğu durumu anlatan bir dilekçe yazarak, tüm milletvekillerimize gönderdik. Dilekçemizde, Son dönemlerde terör dedikodusu yüzünden ilimizdeki küçük esnaf ve sanatkârların işleri epeyi kırıldı. Gerek terör dedikodusu gerek Suriyeliler gerek kayıtsız çalışan kaçak işyerleri gerekse AVM’ler Şanlıurfa’da esnaf ve sanatkârların belin büktü. Artık esnafımız evlerine ekmek parası götüremez duruma düştüler. Bizler de oda başkanları olarak üyelerimizle yaptığımız görüşmede, üyelerimizin bu ekonomik sıkıntıdan çıkmak için en az 3 yıl ilimizdeki basit usul mükelleflerimizden vergi alınmamasını istiyorlar. Bu konunun ilgili Maliye Bakanlığı ile görüşülerek gerekenin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.  Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ile bu dilekçeyi yazdık. Bu dilekçemiz geçtiğimiz günlerde nihayet sonucu gerçekleşti. Türkiye’de bu girişimimiz sonucunda tarihte ilk defa basit usul mükelleflerden beyan olunan matrahta 8 Bin TL’nin altında olanlar basit usul mükellefler bu yıl vergi vermeyecekler, sadece bağlı oldukları odaya gidip beyannameleri alıp maliyeye yatıracakla, 70-80 TL gibi bir damga vergisi yatıracaklar. Bunun dışında vergi ödemeyecekler.”

Altun, bu konuda emeği geçen Hükümet yetkilileri ile Şanlıurfa milletvekillerine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 11:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 7 yıl Önce

Bu soğuk kış günlerinde savaş mağdurlarına yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarımıza vatandaşlarımıza teşekkürler çocuklar üşümesin

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142