Title of a News Article

Altun’dan 100 Bin esnafı sevindirecek talep…

.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, terör olaylarından dolayı bölge esnafının 2002 Yılından önceki krizin daha kötüsünü yaşadığını belirterek, küçük esnaflardan e az 3 yıl boyunca vergi alınmamasını istedi.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Gıda, Tarımve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Şanlıurfa milletvekillerine bir dilekçe yazarak, küçük esnaflardan e az 3 yıl boyunca vergi alınmamasını talep etti.

Altun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  son dönemlerde özellikle terör dedikodularından dolayı Urfa’da turizmin bittiğini belirterek, “Suriyelilerin gelişi güzel dükkan açmaları, kayıtsız ve ruhsatsız işyerlerinin sayılarının gün geçtikçe artması alışveriş merkezileri ve zincir marketlerinin sayılarının çoğalmasından dolayı esnaflarımız son dönemlerde 2002 yılı öncesindeki krizin daha kötüsünü yaşıyor. Esnaflarımızın çoğu evine ekmek götüremez duruma gelmiştir. Biz de üyelerimizin sesini Ankara’ya duyurmak üzere bir dilekçe yazdık. Bunları Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, Maliye Bakanına ve milletvekillerimize gönderdik. Dilekçede, küçük esnaflardan en az 3 yıl vergi alınmasın” dedi.

 

“Ankara’ya neden gittiniz?”

Milletvekillerine de seslenen Altun, “Artık esnafın sesini duyun yani neden seçildiniz, Ankara’ya niye gittiniz? Bu esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyecekseniz neden milletvekili oldunuz? Sizden rica ediyoruz; Öncelikle bölge milletvekilleriyle biraraya gelerek bir komisyon oluşturun, heyet olarak gidin Başbakan ile Maliye Bakanı ile görüşün. Bölgeye özel yasa çıkarın, bölgemizdeki küçük esnaflar için en az 3 yıl vergi alınmasın” şeklinde konuştu.

Bu arada Şanlıurfa’da 100 Bin civarında küçük esnaf bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195