Title of a News Article

Amerika'dan Kobani'yle ilgili acı itiraf

Amerika'dan Kobani'yle ilgili acı itiraf
banner206
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, hava saldırılarının tek başına Kobani'yi kurtarmaya yetmeyeceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki uçakların IŞİD hedeflerini her fırsatta vurduğunu ancak sahada birlikte çalışacakları yetkin bir gücün bulunmaması halinde havadan yapılan bombardımanlarla elde edilecek başarının sınırlı olacağını söyledi.

 

"HAVA SALDIRILARI TEK BAŞINA KOBANİ'Yİ KURTARAMAYACAK"

Kirby açıklamasında, "Tek başına hava saldırıları bunu başaramayacak, durumu düzeltemeyecek ve Kobani'nin kurtulmasını sağlamayacak. Bunu biliyoruz ve defalarca bunu söyledik" ifadelerini kullandı.

Kirby, "Nihayetinde sahadaki yetkin güçlerin, Suriyeli muhalifler ve Irak ordusunun IŞİD'i mağlup etmesi gerekecek ancak bu da zaman alacak" dedi.

 

"SURİYE'DE MUHATAP YOK"

Pentagon sözcüsü, "Şu anda Suriye'de, birlikte çalışabileceğimiz etkili, yetkin ve istekli bir ortağımız yok, gerçek bu" ifadelerini kullandı.

Kirby, yerel saha güçleri belli bir duruma gelmediği takdirde diğer bazı kasabaların da IŞİD kontrolüne girebileceğini söyledi. (haberler.com)

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195