Title of a News Article

Ankara'da büyük ilgi görüyor

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen “Peygamberler Şehri Başkent’te” temalı Şanlıurfa günlerinde Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV’ın stantları misafirlerden yoğun ilgi gördü.

Ankara'da büyük ilgi görüyor
banner206
Şanlıurfa Valiliğine Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ŞURKAV’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Geleneksel El Sanatları Merkezi bünyesindeki yöresel el sanatları ürünlerinin sergilendiği stantlar vatandaşların beğenisini topladı. Cülhacılık, Keçecilik, Kilim Dokumacılığı, Kürkçülük, Kazazlık, Nacarlık, Tespihçilik, Kemik Tarak Yapımı ve Bakırcılık gibi çeşitli el sanatlarının sergilendiği stantlarda vatandaşlar alış verişlerini yaparken, satın aldıkları ürünlerin yapım süreçlerini de görme şansını yakaladılar.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Şanlıurfa’da açılan Geleneksel El Sanatları Merkezindeki kurslarla canlandırılarak gelecek nesillere kültür mirası olarak aktarılıyor. Şanlıurfa’ya özgü geleneksel el sanatları ürünleri Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın talimatlarıyla Ankara’ya getirilerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195