Title of a News Article

Ankara’daki saldırıyı kınadılar

Ankara’daki saldırıyı kınadılar
banner206

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şanlıurfa Şubesi, Ankara Mamak’ta yeni başlamış bir binada müteahhidin imara aykırı uygulamasına karşı çıktığı için müteahhit ve beraberindeki adamlar tarafından Ankara Şube Başkanı İnşaat Mühendisi M.Emin Kulakoğlu ve beraberindeki meslektaşlarının saldırıya uğramasını kınadı.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Eylül 2020 Salı günü Ankara Mamak’ta yeni başlamış bir binada müteahhidin imara aykırı uygulamasına karşı çıktığı için müteahhit ve beraberindeki adamlar tarafından Ankara Şube Başkanı İnşaat Mühendisi M.Emin Kulakoğlu ve beraberindeki meslektaşlarının şantiyede alçakça bir saldırıya uğradığı belirtilerek, “Yaşanan bu elim saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz” denildi.

Yapı denetiminin bir kamu hizmeti olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Benzeri olaylar ülkemizin bir çok ilinde olduğu gibi ilimizde de yapı denetim mühendis/mimar/teknik personellerine karşı sıklıkla gerek sözlü şiddet gerekse fiziki şiddet şeklinde vuku bulmaktadır.

Biz Yapı Denetim Kurumları olarak 4708 sayılı yasa gereği kamu adına yapıların sağlıklı ve güvenli olması için denetim görevi yapmaktayız. Bu hizmet kamu hizmeti ise biz denetçiler bu işi ifa ederken kamu görevlisi sıfatına sahibiz. Kamu adına denetim faaliyeti yürüten meslektaşlarımıza yapılan saldırılar, kamu görevlilerine yapılmış sayılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır. Aksi halde yaşanacakların bedelini sadece şiddete uğrayan meslektaşlarımız değil, yeterli denetim hizmeti alamayan halkımız ödeyecektir. Her önüne gelen müteahhit olabilir ancak, yapı denetim mühendisi olamaz. Bizler almış olduğumuzeğitim sonucu, bilgi ve tecrübemizi halkın sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşaması ve sağlıklıişyerlerineçalışmasıiçin hizmet sunmaktayız. Bu ve buna benzer saldırılar öncelikle kamu güvenliğine yapılmış bir saldırı olup, bu konuda öncelikle yapı denetçilerin can güvenliği yasal olarak teminat altına alınmak durumundadır. Şantiyelerde saldırıya muhatap olmak istemiyoruz. Mesleğimize yapılan bu saldırının ve saldırıların devam etmemesi için kamu otoriteleri tarafından gerekli tedbirlerin ve yasal düzenlemelerinyapılacağını umuyor, halkın güvenli ve sağlıklı yapılardan mahrum kalmaması için meslek etiğimizden ödün vermeyeceğimizi kamuoyu nezdinde bir kez daha ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu arada açıklamaya Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi, Jeoloji Mühendisleri odası Şanlıurfa Temsilciliği

İnşaat Mühendisleri odası Şanlıurfa Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri odası Şanlıurfa Temsilciliği, Harita Mühendisleri Odası Şanlıurfa Temsilciliği, Makina Mühendisleri odası Şanlıurfa Temsilciliği ve

Şehir Plancıları odası Şanlıurfa Temsilciliği ile Ziraat Mühendisleri odası Şanlıurfa Şubesi de destek verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195