Title of a News Article

Anlamlı ziyaret…

 Anlamlı ziyaret…
banner206

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa Gençlik Merkezleri, anlamlı bir ziyaret gerçekleştirerek Şanlıurfa E tipi Kapalı ceza evini ve çocuk ceza evini ziyaret etti.

Şanlıurfa Gençlik Merkezinin gerçekleştirdiği ziyarette, Mahkûmlarla sohbet edilip sorunları konuşuldu. Mahkûm kardeşlerini zor günlerinde yalnız bırakmayan Gençlik Merkezi Çalışanları, mahkûmların sıkıcı ve zor geçen günlerine renk kattı. Şanlıurfa Gençlik Merkezinin Halk Oyunları ekibi ile mahkûm kardeşlerimize Şanlıurfa yöresine ait Halk Oyunları gösterisi yaparak mahkûm kardeşlerimize güzel bir zaman geçirdiler.  Gösterinin başında biraz çekimser davranan mahkûm kardeşlerimiz ile görevli arkadaşlar da Halk Oyunları ekibimize eşlik ettiler. Bu ziyaretin hem mahkûmların hem de cezaevinde çalışan personellerin sosyalleşmesi adına ne kadar kayda değer bir ziyaret olduğunu da gösterdi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil ALP ise: “Gençlerin ablası Sayın Vali Yardımcımız Aylin Kırcı Duman ve İl Müdürümüz Sayın Ertuğrul Yıldız’ın destekleri ve her zaman yanımızda olmaları nedeniyle, Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak son 2 yıldır hep Türkiye’de ilkler imza attık. Yaptığımız birçok proje Bakanlığımız tarafından örnek gösterildi. Bunun yanında bazı uygulamalarımızda başka illerdeki gençlik merkezleri tarafından uygulandı. Tabi bunlar Şanlıurfa’mız adına gurur verici olup desteklerinden dolayı Vali Yardımcımız Aylin Kırcı Duman ve İl Müdürümüz Ertuğrul Yıldız’a tüm çalışanlarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yine Gençlik Merkezi Çalışanları ve Halk oyunları ekibimiz bir ilke imza atarak, ceza evindeki mahkûm kardeşlerimizi ziyaret etmek ve orada dört duvar arasında yaşamlarını sürdürmek zorunda olan gençlere etkinlik düzenlemek bizlere mutluluk verici bir olaydı. Onların dertlerini dinleyerek onlara bir nebze de olsa huzur vermek bizleri sevindirdi. Samimi ortamda kader mahkûmlarımızla muhabbet edip, onlara güzel bir gün yaşatmak tarif edilemez bir duygu oldu.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız: “Bu ziyaretimizle kader mahkûmu olan kardeşlerimizi az da olsa mutlu etmek, onlara acılarını bir an olsun unutturmak istedik. Dört duvar arasında yaşamak zorunda olan kader mahkûmlarına bu güzel anı yaşatan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp’in şahsında tüm Gençlik Merkezi çalışanları ve Halk oyunları ekibine teşekkür etti. Bu çocuk ve genç mahkûmlara yaptığımız etkinliğimiz burada bitmeyecek. Bundan sonra yaptığımız görüşmeler ile belli periyotlar halinde cezaevinde bulunan yaklaşık 1.000 mahkûma sıra gecesi ve halk oyunları etkinliğimizle sosyal alanda yardımcı olmaya çalışacağız. Aynı zaman da ziyaretimizi kabul eden, bizi ağırlayan Müdür yardımcısı, Yakup Toprak, İdare memuru Özmen Ayar’a ve eğitmen Hikmet Demir’e bizi ağırladıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195