Title of a News Article

Anlaşamadılar!...

Anlaşamadılar!...
banner206

Android İşletim Sistemi’nin geliştiricisi Google ile Çinli teknoloji şirketi Huawei arasındaki iş birliğinde önemli bir gelişme yaşandı. Google'ın ABD’nin kara listeye aldığı Huawei ile iş birliğini bitirdiği öğrenildi.

GÜNCELLEME YAPILAMAYCAK

Google şirketinin sözcüsü "Şirketin talimata uyduğunu ve etkilerini gözden geçirdiklerini" bildirdi. Kararla birlikte Huawei markalı cep telefonlarına yeni Android güncellemesi yapılamayacak.

Reuters'a konuşan kaynaklara göre Huawei sadece Android'in genel sürümünü kullanabilecek. Huawei akıllı telefonlarından Play Store, Youtube, Gmail gibi tescilli Google uygulamalarına erişim sağlanamayacak.

 ABD Başkanı Donald Trump Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan kararnameyi imzalamıştı. Ticari kara listeye Huawei de eklenmişti.

Çinli Huawei teknolojisi ile ABD'yi sallıyor

Huawei’nin küresel akıllı telefon pazarındaki payı hızla yükselirken, 5G teknolojisinde ABD'yi geçerek yarışın en ön sıralarında yer alması ABD'de gözlerin Huawei'ye çevrilmesine neden oldu. Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142