Title of a News Article

Anlaşmayı açıkladı

.

Anlaşmayı açıkladı
banner206

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle'den son dakika açıklaması geldi.


Çözüm süreci müzakere taslağı hakkında konuşan Dicle, "Size şu müjdeyi verebilirim, sayın Öcalan'ın deyimidir; '5-6 senedir burada sürdürdüğümüz diyaloğu bugün bir müzakere taslağı üzerinde anlaşmaya kadar ulaştırabilmiş durumdayız. Hükümetle, devlet heyetleri ile sürdürülen görüşmelerle bugün belki de 200 yıldır bu topraklarda çok acılar yaşatan Kürt sorununun ve diğer bütün sorunların çözümü yönünde tarihi adımlar atabilmenin arefesindeyiz' diyor" dedi.

Dicle, Diyarbakır'da düzenlenen "Ortadoğu'da Barış ve İslam" konulu panelde konuştu. Çok kritik bir süreçten geçtiklerini söyledi. Sözü gerçekleştikten 2 gün sonra açıklanan, İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptıkları son görüşmeye getiren Dicle şöyle konuştu:

"Çok önemli bir iş yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle hükümet yetkilileri ile ve sonradan onların uygun görmesiyle 17 Aralık'ta gizli, kamuoyunun bilmediği gidip geldiğimiz görüşmeleri ancak hükümetle ve KCK yetkilileri ile teyit ve istişarelerden sonra kamuoyuna ve tüm basının bilgilerine sunabilecek durumdayız."

ÖCALAN'IN DEYİMİDİR!

Öcalan'ın, KCK'nın ve DTK'nın aslında şeffaflıktan yana olduğunu söyleyen Dicle şöyle devam etti:

"Ancak gelin görün ki bir de bunun ikinci bir tarafı var. Hükümet tarafı biraz daha olgunlaşıncaya kadar bu konularda hassas olmamızı istedikleri için biz de o hassasiyetlere dikkat etmek zorundayız. Ancak size şu müjdeyi verebilirim, sayın Öcalan'ın deyimidir; '5-6 senedir burada sürdürdüğümüz diyaloğu bugün bir müzakere taslağı üzerinde anlaşmaya kadar ulaştırabilmiş durumdayız. Hükümetle, devlet heyetleri ile sürdürülen görüşmelerle bugün belki de 200 yıldır bu topraklarda çok acılar yaşatan Kürt sorununun ve diğer bütün sorunların çözümü yönünde tarihi adımlar atabilmenin arefesindeyiz' diyor."

TASLAĞI İNCELEDİM...

Gelinen sürecin önemli bir aşama olduğunu anlatan Dicle, süreçte akli selimin galip gelmesini, müzakere yoluyla varılacak bir barışın tüm Ortadoğu'da İslam alemine, tüm halklara ve inanışlara barış getirmesini umduğunu kaydetti. "Taslağı incelemiş bir kardeşiniz olarak sayın Öcalan'ın oradaki konumu Türkiye'deki bütün demokratik sorunlarını, mağdurların, ezilmişlerin sözcülüğünü üstlenen bir konumdadır" diyen Dicle şöyle devam etti:

"Sadece orada yürütülecek müzakerenin Kürt halkının yıllardır dile getirdiği talepleri öne çıkaran bir müzakere süreci olmayacak, Türkiye'nin bütün sorunlarını, Türkiye'de yaşayan bütün halk ve inançların sorunlarına el atan ve orada çözüme varmayı hedefleyen bir pozisyonda olacağını belirtmiştir. Müzakere edilen konu bir demokrasi programıdır. Türkiye'nin nasıl demokratikleşeceği, iç barışının nasıl sağlanacağı, var olan ve bundan sonra da var olacak sorunların şiddete başvurulmadan barışçı ve siyasi yollarla nasıl çözülebileceğinin altyapısını oluşturmaya, yasal ve anayasal güvencelerini hazırlamaya dönük bir süreçtir."

Kaynak : //www.internethaber.com

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 02:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195