Title of a News Article

Anne ve Babalar bu habere dikkat!

Anne ve Babalar bu habere dikkat!
banner206
Terör örgütlerinin ve dolandırıcıların sosyal paylaşım sitelerini aktif kullanarak, kendilerine eleman kazandırmaya çalışmalarının ve dolandırıcıların da bu yolu kullanarak vatandaşları zarara uğratmalarının ardından Şanlıurfa’da uzmanlar aileleri uyardı.

Haber: Paşa BENZER

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) ‘yaşam hakkı ile kişilerin mal ve can güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi’ gerekçeleriyle DEAŞ, PKK ve DHKP-C’nin propagandasını yapan 96 internet sitesi ve 23 twitter hesabına yönelik erişim engeli konulduğunun altını çizen uzmanlar, ailelere tavsiyelerde bulundu. Çocukların 18-20 yaşından önce sosyal paylaşım sitelerini kullanmaması konusunda tavsiyelerde bulunan uzmanlar, “Bilindiği üzere, terör örgütleri başta olmak üzere dolandırıcılar, hırsızlar gibi çeteler de bu alanları aktif kullanıyor.

Dolayısıyla internet ortamında çocukların kandırılması daha da kolaylaşıyor. Ailelere buradan önerimiz çocuklarına bu konuda belli kısıtlamalar getirsinler. Mesela 18-20’li yaşlardan önce sosyal paylaşım sitelerini kullanmak çocuklar için çok tehlikeli olabilir. Orada kandırılıp terör örgütlerine katılabilirler veya oradan kendi aile ve kimlik bilgilerini dolandırıcılara kaptırabilirler. Büyük ölçüde ruhsal ve psikolojik anlamda sıkıntı çekebilirler. O yüzden ailelerden ricamız bu alanları kullanırken dikkat etsinler ve özellikle çocuklara dikkat etsinler.” Diye önerilerde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195