Title of a News Article

Antep deresi temizleniyor

.

Antep deresi temizleniyor
banner206

 Ceylanpınar Belediyesi ilçenin ortasından geçen Antep Deresi'nde temizlik çalışması başlattı. Ceylanpınar Belediyesi ilçe merkezinin ortasından geçen yaklaşık 6 Kilometrelik Antep deresinde Ceylanpınar Belediyesine ait temizlik işleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Sürdürülen çalışmalar kapsamında kış mevsimi dolayısı ile taşkın sulara neden olunmaması ve derenin temiz kalması için temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

Yaz ve kış mevsiminde her ay periyodik aralıklarla temizlik çalışmalarının yapıldığı Antep deresinde Belediye ekipleri 1 hafta içerisinde çalışmalarını tamamlamayı amaçlıyor.

Kış mevsimi dolayısı ile Antep Deresi'nde başlatılan çalışmalarda büyük kepçeler tarafından dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı.

Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor.

Temizlenen dere yatağının ardından Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekibi mikrop ve haşerelerin üremesine karşı ilaçlamalar yapıyor.

Antep Deresi, ilçede 2006 yılında meydana gelen sel felaketinde taşması sonucu geçtiği tüm mahallelerde büyük hasarlara neden olmuştu.

Antep deresinde sürdürülen temizlik çalışmalarının bir bölümünde yaklaşık 15 kamyon çöp yığını çıkartılarak temiz hale getirildi.

Ceylanpınar ilçe merkezinin ortasından geçen Antep Deresi ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Menderes Atilla,’’ ilçe halkımızın sağlığını göz önünde bulundurarak burada her ay periyodik aralıklarla temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Antep Deresinde temizlenen bölgelerde haşere ile mücadele ekiplerimiz ilaçlama çalışması yapıyor. Bu bölgemizde ikamet eden vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz daha dikkatli olmalarını umuyoruz. Bugün buraya atılan her çöp yığını sağlığımızı tehdit ettiğini unutmamalıyız. Tüm Antep Deresi güzergahına çöp konteynırlarımızı yerleştirdik. Fakat nedense vatandaşlarımız çöp konteynıra çöplerini dökmek yerine Antep Deresine döküyor ve ilerleyen zamanlarda ise buradan tekrar rahatsız edici kokuların yanı sıra haşereler ürüyor.  Bu nedenle vatandaşlarımızdan tek beklentimiz Antep Deresine çöplerini atmamaları ve çevremizi daha temiz ve daha sağlıklı koruma altına almalıyız’’ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142