Title of a News Article

Antep’te yasaklandı, gözler Urfa’da

Antep’te yasaklandı, gözler Urfa’da
banner206

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte 65 yaş üstü vatandaşların düğüne gitmelerinin sabah 7-10, akşam 17-20 saatleri arasında toplu taşıma kullanmalarının yasaklandığını duyurdu. Bu kararın, vaka sayısının yüksek olduğu Şanlıurfa’da da gelebileceği konuşulmaya başlandı.

Koronavirüs vakalarının artış gösterdiği illerden olan ancak alınan önlemlerle düşüş eğiliminin başladığı Gaziantep'te 65 yaş üstü vatandaşların düğüne katılmaları, toplu taşımayı belirli saatlerde kullanmaları yasaklandı. Bu kararı Twitter'dan duyuran Gaziantep Valisi Davut Gül, şunları yazdı:

"Kovid-19 hastalığı maalesef en fazla büyüklerimizi etkiliyor. 65 yaş üstü ulu Çınar'larımızı hep birlikte koruyup dualarını almaya ihtiyacımız var. Gaziantep'te gelin ve damadın anne, baba, dede, anneanne ve babaannesi hariç, 65 yaş üzeri kişilerin düğüne gitmesi yasaklanmıştır.

TOPLU TAŞIMA VE PAZARLARA GİTMEDE DE YASAK VAR

Toplu taşıma bulaş riskini arttırdığından; Sabah 07.00-10.00 Akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmaları, Akşam 18.00'dan sonra sebze/meyve pazarına gitmeleri yasaklanmıştır."

ŞANLIURFA’DA DA YASAK OLACAK MI?

Gaziantep’te bu yasağın alınmasının ardından gözler Şanlıurfa’ya çevrildi. Günde 300 civarında pozitif vakanın çıktığı belirtilen Urfa’da, Vali Abdullah Erin tarafından da böyle bir yasak kararı alınabileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hanan hamad
Hanan hamad - 4 yıl Önce

Şanlıurfada corona virusle ilgili her gün 300 ev karantin içinde alanıyor

Huseyin
Huseyin - 4 yıl Önce

Maalesef şanlıurfa da durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Insanlarimiz çok duyarsız.Yaz aylarında durum böyle ciddi seyrederken kış a göreceğimiz kasım ayında ne halde olacağız hiç düşünemiyorum.Halen olayın bir seneryodan ibaret olduğunu sananlar bile var. Allah biran önce selamete kavuştursun inşAllah. Lütfen maskemizi bakalim,özellikle el temizligimize dikkat edelim. Ayrıca sosyal mesafe kuralına özen gösterelim. Bu olayin dini boyutu da var Aksi taktirde kül hakkına girmiş olacağız. Hayat bu kadar basit degil.Alacagimiz sadece 3 basit önlem var halbuki.Maske,temizlik ve sosyal mesafe.Allah yardımcımız olsun inşAllah.

SIRADAKİ HABER

banner195