Title of a News Article

Arınç'a tepkiler art arda geldi!...

Arınç'a tepkiler art arda geldi!...
banner206

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın katıldığı haber programında kayyum atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamalar tartışmalara neden oldu. Bülent Arınç'ın 'Ahmet Türk' açıklamasına peş peşe Cumhurbaşkanlığı, AK Parti ve MHP'den tepkiler geldi.





İBRAHİM KALIN: AÇIKLAMALARI ŞAHSINI BAĞLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bülent Arınç Bey tecrübeli siyasetçimiz, büyüğümüzdür. Açıklamaları şahsını bağlamaktadır. Kayyum kararı somut delillere binaen alınmış karardır. Terörle bağlantısı olan idarecilerin seçimle iş başına gelmiş olsa bile tabi olduğu kanun ve kurallar vardır. Kaynaklar terör örgütüne kullanılmak üzere manipule ediliyorsa devletin elini kolunu bağlayarak seyretmesi düşünülemez. Bundan sonra da bu tür olaylar olduğunda devletin kanunları bellidir. Bunu hangi parti yaparsa yapsın. Kayyum atama sadece terörle ilgili değil herhangi bir suç işlendiğinde hayata geçirilebilir. Seçilmiş olmak kimseyi mazur kılmaz" ifadelerini kullandı.



AK PARTİLİ BÜLENT TURAN'DAN TEPKİ: HADİ ORADAN!



İsim vermeden Bülent Arınç'ın HDP'li Ahmet Türk ile ilgili sözlerine tepki gösteren AK Partili Bülent Turan, "Dün çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk'ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz. Halkın seçtiğine saygı duyulur, ama halk seçtiği zaman giderken Kandil'den yanına eş başkan koyarsan, halkın seçtiği iradeyi Kandil'e teslim edersen, şehidin ailesini işten kovar da, aynı göreve bir terör zanlısını getirirsen, belediyenin resmi kurumu olan makamından, kimliğinden, internet sitesinden Türk bayrağını çıkartırsan, sana devlet gelir, kalk oradan kardeşim der ve kaldırır. Hiç kimse bana Ahmet Türk terörle iltisaklı değil demesin. O yaşa gelmiş bir insan, Ahmet Türk hiç şimdiye kadar PKK'ya bir tek laf etmiş mi? Kandil onu eş başkan atadığında, hayır halk beni seçti, başkası bana eş başkan olmaz dedi mi?" ifadelerini kullandı.







BİR TEPKİ DE MHP'DEN: ARINÇ ERDOĞAN'A SAVAŞ AÇMIŞTIR

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Arınç'ın açıklamalara tepki göstererek, Bülent Arınç'ı PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a savaş açmakla suçladı.

Çiçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Bülent Arınç, PKK ve FETÖ safında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a savaş açmıştır. Savunduğu kişilerin tamamı PKK'yı ve HDP'yi aklamaya çalışan ve siyasi projelerini hayata geçirme çabası veren kişilerdir. AKP kendi bünyesindeki FETÖ ve PKK sevdalılarından kurtulmalıdır.

"ERDOĞAN'A DÜŞMANLIK EDENLERİ KUTSUYOR"

Bülent Arınç aylardır "MHP ile ittifaka karşıyım" diyor. HDP'li Ahmet Türk'e sahip çıkıyor, PKK-HDP sevdalısı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlık edenleri kutsuyor. Truva Atı bile değil artık ! MHP'ye düşman ama herkese sevgi kelebeği oluyor !"



BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Üyesi Bülent Arınç, Habertürk Tv'de katıldığı Manşet programında, 'terörle bağlantılı olduğu' gerekçesiyle yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili "Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir" ifadelerini kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2019, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142