Title of a News Article

Arıtma tesisi için altyapı planlaması yapıldı

.

Arıtma tesisi için altyapı planlaması yapıldı
banner206

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

Eyyübiye'ye bağlı Akçamescit köyü yakınlarında yapımı süren ve toplam maliyeti 100 milyon lira olması planlanan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinde çalışmalar sürüyor. 168 Bin metrekare üzerinde yapılacak olan tesis, faaliyete geçmesi ile 800 Bin kişinin atık suyunu temizleyerek suyu tekrardan doğaya kazandıracak.

Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Avrupa Birliği Komiseri Johannes Hahn, Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız ve çok sayıda davetlinin katılımı ile temeli atılan tesisteki kolektör hattında devam eden çalışmaları inceleyen ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us, müşavir ve müteahhit firma yetkilileri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Us, burada yaptığı değerlendirmesinde Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi için ana kolektör hatlarının şebeke döşeme çalışmalarına başlanılarak toplamda 25 bin metre 1.400’lük şeklide tabir edilen hat döşemesinin yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da sözlerine ekleyen Us, ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği çalışma ile merkez ilçelerden toplanan atık suların arıtılacağını ve hijyen kurallarına uygun olarak dere ve su yatakları deşarj edileceğini belirtti.

Us, ayrıca elde edilen suyun bahçecilik ve tarım sulamalarında kullanılabileceğini ve bu sayede çevre kirliliğinin önüne önemli ölçüde geçilebileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142