Title of a News Article

Arslan: Çok güzel hizmetler yaptık

.

Arslan: Çok güzel hizmetler yaptık
banner206

Evren Sanayi Kooperatifinde seçim heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık 20 yıldır başkanlık görevini yürüten ve hafta sonu yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak Mustafa Arslan, görev süresi boyunca esnafa yönelik güzel hizmetlere imza attıkları söyledi.

Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi, 33. Olağan Genel Kurulu 15 Ocak Pazar günü Şehitlik Çamlık'ta yapılacak. Saat 09.00’da başlayacak seçimlerde, yaklaşık 20 yıldır Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığını başarıyla yürüten Mustafa Arslan yeniden aday olacak. Yeniden başkanlığa seçilmesine kesin gözle bakılan Arslan, göev süresi boyunca büyük fedakarlıkta bulunduğunu belirterek, esnafa güzel hizmetler etmeyi başardıklarını belirtti.  

 

İşte Mustafa Arslan ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Mustafa Arslan kimdir, kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ben 1960 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldim. 1970’li yıllarda Karaköprü’ye çıraklığa geliyordum. O dönemde ne toplu taşıma araçları ne enerji bulunmamaktaydı. Biz ilkokulu lambanın ışığında okuduk. Babam Karayollarından işçi emeklisidir. Uzun süreden beri sanayide hizmet ediyoruz, şuanda da Evren Sanayi Kooperatif Başkanı olarak görev yapıyorum. İdareciliğe başladıktan sonra atölyemde bir fiil çalışmamaktayım.

 

Bize Evren Sanayi Kooperatifini tarif eder misiniz? Evren Sanayi ne zaman kuruldu, kaç esnafınız var, kaç kişi çalışıyor?

Evren Sanayi Sitesi 1984 yılında kuruldu. Şanlıurfa’ya bu eserin kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, rahmetli olanlara da Allah’tan rahmet diliyoruz. Evren Sanayi Sitesi o dönemde 1700 işyeri olarak planlama yapıldı ama ihtiyaç olarak 1. Ve 2 kısım 500 işyeri hizmete girdi. Şanlıurfa eksi Milletvekilimiz merhum Eyüp Cenap Gülpınar’ı rahmetle anıyorum. Çünkü o zaman Sanayi Bakanı Merhum Cahit Aral’dı, böyle bir eserin kazanılmasında, kredilerimizin çok yükseğe çıkarılmasında Cenap Bey’in büyük katkıları oldu. 2. Kısımda da yüzde 95 kredi çıktı. Evren Sanayi Sitesi şuan Bin 100 kusur alandan oluşmaktadır ancak eklediğimiz alanlarla birlikte Bin 500 dönüme tekabül etmektedir. Biz göreve geldiğimizde arkadaşlarımızla beraber 1996, 1997 yıllarında 2. Kısım işyerlerini bitirdik. Şanlıurfa’da yerel yönetimlerden dolayı kent merkezinde bulunan esnaflarımız buraya uzun süre taşınmaya sıcak bakmadı. Daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde esnaf buraya taşınmaya başladı. Fakıbaba ile eski belediye başkan yardımcısı Habip Arslan’ın bu konuda büyük emekleri var. Onlara teşekkür ediyorum. Biz o zaman gerek çevre yolları gerekse de köprülü kavşak çalışması ile ilgili dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey’den talepte bulunmuştuk. Allah’a çok şükür bitti. Yeni sitelerin önünü açma anlamında 14-15 sanayi sitesi oluştu, oto galericiler de buraya geliyor. Bunlar hep Evren Sanayi Kooperatifinin girişimleriyle oluştu.

 

Evren Sanayi’de kaç çocuk çalışıyor?

Şuan burada 4-5 Bin işyeri var, her işyerinde 3 kişi sayarsak toplam 12 Bin kişi eder. Bunun yüzde 30’unu genç kardeşlerimizden kabul edersek 5 bin civarında oluyor.

 

Burada ne tür sıkıntılarınız var?

Akşam saatlerinde ve sabah saatlerinde burada ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Giriş çıkışlar için acilen bir köprülü kavşak yapılmalıdır. Çünkü bu yolu sadece Evren Sanayi Kooperatifi kullanmıyor, TOKİ, OSB’ler ve Gaziantep için de bu yol kullanılıyor. Kuzey-Batı çevreyolumuzun biran önce bitirilmesi gerekiyor. Çünkü esnafımızın birçok kesimi Karaköprü ilçemizde, Bağlarbaşı’nda, Yenişehir’de kalıyor, bunun için acilen bu yolun da yapılması gerekiyor.

 

Kaç yıldır başkanlık yapıyorsunuz?

Esnafımızın bize vermiş olduğu destekle 20 yıla yakındır Evren Sanayi Sitesinde başkanlık yapıyorum. Biz geldiğimiz günden buyana esnafımıza yönelik çok iyi hedefler önümüzde koymuştuk, hedefimizin çok çok ilerisine götürdüğümüze inanıyorum.

 

Evren Sanayi Kooperatifinde pazar günü seçim yapılacak? Yeniden aday olacak mısınız?

Allah kısmet ederse Pazar günü genel kurulumuz var. Her yıl genel kurul var ama Pazar günü yapılacak genel kurul gündeminde seçim de var. Bu seçimde yeniden aday olacağım. Bizim yönetimimiz şuanda mevcut 10 kişiden oluşuyor, yedeklerle beraber 20 kişiden oluşuyor. Bu dönemde aramıza 2 genç arkadaşımızı da alacağız. Evren Sanayi için büyük fedakarlıklar yaptık.  Genel kurulumuzun yeniden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 

Zamanınızı ayırdığınız için sizlere teşekkür ederiz.

Ben sizlere teşekkür ederim. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 08:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
esnaf
esnaf - 7 yıl Önce

senden 20 yıldır memlunuz bundan sonrada seninlede devam edecegiz

Eyyup biner
Eyyup biner - 7 yıl Önce

Mustafa başkan seninleyiz

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142