Title of a News Article

Arslan: “Kuzey-Batı çevre yolu tamamlansın”

.

Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, Kuzey-Batı (Evren Sanayi ile Çevik Kuvvet arası) çevre yolunun biran önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa'nın çevre yolu ağını tamamlayacak olan 10 kilometrelik Kuzey-Batı Çevreyolundaki çalışmaların yapılan itirazlardan dolayı durduğu belirtiliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan ve Karaköprü ilçesini Evren Sanayi Bölgesine bağlayarak vatandaşların süre kaybı yaşamadan trafik geçişini sağlamayı planlayan Kuzey-Batı çevre yolundaki çalışmaların yeniden başlaması isteniyor.

Evren Sanayi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, yaptığı açıklamada, Kuzey-Batı çevre yolunun daha önce Karayolları Bölge Müdürlüğü yol ağında olmadığını belirterek, “Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Karayolları Diyarbakır 9. Bölge Müdürlüğüne ziyaretlerimiz oldu. Daha sonra dönemin belediye başkan yardımcısı Habip Arslan ve İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül’le  de defalarca ziyarette bulunduk. Bundan önceki yerel seçimlerde Kuzey-Batı çevre yolu yani Evren Sanayi ile Çevik Kuvvet arasında bulunan çevreyolu Karayolları yol ağına alındı, ihalesi de yapıldı, itirazlar da oldu. Daha sonra yüklenici firma işine başladı, herhalde yine bir hukuksal itiraz olduğu için şuan bu çalışma da durduruldu” dedi.

Biran önce neticelenip bu çevre yolunun tamamlanması gerektiğini dile getiren Arslan, “Çünkü çevre yolları bir ilin gerdanıdır. Düşün ki; Üçayağı tamam bir ayağı yok. O zaman şehir içinden büyük araçların geçmesini engellememiz mümkün değil. Ancak Kuzey-Batı çevre yolumuz da tamamlandığı takdirde büyük araçlar artık şehir merkezinden geçmeleri gerekmez. Bu nedenle biran önce bu Kuzey-Batı Çevre yolunun tamamlanarak Şanlıurfamıza hizmet anlamında büyük hizmetler sunacağına inanıyorum” diye ifade etti.

Arslan, ayrıca trafik yoğunluğunun bulunduğu Evren Sanayi Kooperatifi kavşağına da bir köprülü kavşak yapılması gerektiğini belirterek,  bununla ilgili girişimlerde bulunduğunu söyledi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 11:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 8 yıl Önce

Ada'm haklı

Halil kilic
Halil kilic - 8 yıl Önce

Belediye bir an once yola başlasin ordaki imarimizida çikarsin lutfen bir bagimiz vardi gidiyorduk ne agac kaldi ne kuyusu toprak yigini oldu talan ettiler İlla bizde belediyeyi mahkemeyemi verelim.teşekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195