Title of a News Article

Artık bıktırıyorlar!

Artık bıktırıyorlar!
banner206

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerden büyük bir kısmı kamplarda barındırılırken, bazıları ise yerleştikleri Şanlıurfa’da dilencilik yapıyor.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilerden bazı kadın ve çocuklar, kentin çevre yolu ya da karayollarında bekleyerek, ışıklarda duran araç sürücülerinden para istiyor. Sürücülerin bulunduğu taraftaki açık tutulan camlardan para isteyen dilenciler, tehlikeli araç trafiğine de aldırış etmiyor. Belediye zabıta ve polis ekiplerinin zaman zaman yaptığı operasyonlara rağmen dilenmeyi sürdüren Suriyelilere, sürücüler de tepki gösteriyor.

Suriyeli olmaları nedeniyle Arapça konuştuklarını belirten sürücüler, “Araçların seyir ettiği yollarda orta bariyerde ya da yol kenarlarında duruyorlar. Hem çok tehlikeli oluyorlar, hem de sürekli rahatsız ediyorlar. Kimi kadınlar, çocuklarını da kucaklarında taşıyor. Kaza yapsak, sorumlusu biz araç sürücüleri oluruz” diye tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar Suriyeli dilencilerin kent merkezinde de gezip oturarak, para dilendiklerini belirtti. Vatandaşlar, “Bu insanlar dilenince para vererek, yardım etmiş olmuyoruz. Aksine bu insanları kolaya alıştırmış oluyoruz. Bunlara ancak para vermezsek, bunların önüne geçebiliriz” diye konuştu.

Yetkililer ise, dilencilerin ceplerinde yüzlerce, binlerce TL para ile yakalandığını kaydederek, tüm kesilen cezalara rağmen dilenmeyi sürdürdüklerini belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195