Title of a News Article

Aşiret liderlerinden flaş çağrı...

.

Aşiret liderlerinden flaş çağrı...
banner206
 ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde bir araya gelen bölgenin aşiret liderleri barış çağrısı yaptı.

Kahta İlçesi'nde bir düğün salonunda aralarında Bucak Aşireti Kanaat Önderi Ahmet Bucak'ın da aralarında bulunduğu Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır'dan katılan Mirdesi aşiret liderleri Güneydoğu'da yaşanan olaylara tepki göstererek barışın tesisi için çağrıda bulundu.

250 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Mirdesi Aşireti Kanaat Önderi Sırrı Erdem, 2015 yılının ortalarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlayan terör olaylarının ülkenin gündeminde yer almaya devam ettiğini söyledi.

Olayların başladığı günden bu yana televizyonlarda 5 defa hem kendi hem de aşireti adına açıklamalarda bulunduğunu belirten Erdem, "Olaylardan dolayı insan olarak huzursuzuz, rahatsızız. Niye? Bugün Allah'a şükür Kahta'da yaşıyorum Kahta'da bir şey yok ama eğer Diyarbakır'da Şırnak'ta, Hakkari'de insanlar ölüyorsa ben burada huzurluysam ben kendimi o zaman insan saymam ben kendi nefsim için söylüyorum" dedi.

Müslüman ülkeleri dışında dünyanın hiçbir yerinde savaşların yaşanmadığını ifade eden Erdem, şöyle devam etti: 

"Müslüman devletlerin dışında hiçbir ülkede savaş var mı? Yok. İki üç güçsüz devlet varken herkes huzurlu herkes güzel yaşıyor da Müslümanlar neden çatışıyor, neden bir birilerini öldürüyor? Türkiye'deki bu olaylara artık herkes yeter demeli. Burada suçlu suçsuzu aramıyoruz, burada haklı haksızı aramıyoruz ama barış istiyoruz. Türkiye'de 78 milyon insan yaşıyor. Biz diyoruz ki; asırlar boyu bir arada yaşamışız millet olarak Kürt ve Türklerin arasındaki duygusal bağı kopartmayın bütün Türkiye'ye başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu barış sürecini Allah rızası için başlatsınlar. Buradan sesleniyorum bu Güneydoğu'nun sorunu için herkes elini taşın altına koysun istiyoruz ki tekrardan bu barış süreci başlatılsın ve burada bütün yükü bütün sorumluluğu yalnız devlete bırakmayalım. Her kuruluş her insan 78 milyon insan bu konuda duyarlı olmalı devlete yardımcı olmalı kendi görüşünü söylemeli, haklı kimse hakkını söylemeli, haksız kimse haksızlığını söylemeli ve sonuçta bu işin muhatapları kimlerse bir arada oturup demokratik bir şekilde hemde özgürlükçü ve demokratik bir şekilde otursunlar barışı sağlasınlar."

Yaşanan olayların dış mihraklar tarafından Türkiye'ye empoze edilmeye çalışıldığını kaydeden Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"İsim takıyorlar hayır kimsenin sorunu değil bu bile bile dış mihrakların empozesiyle desteğiyle finansıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıkılmasına yönelik bir projedir. Herkes bu işe el atmalı özellikle Doğu Güneydoğudaki aşiretlere daha öncede seslenmiştim söylüyorum Doğu ve Güneydoğudaki aşiretler barış sürecini başlatmak için gayret sarf edin elinizi taşın altına koyun."

Bucak Aşireti Kanaat Önderi Ahmet Bucak da "Bu süreç ağırlıklı olarak diplomatlarımızın yürütmesi gereken süreç bu konuda diplomatlarımıza destek olmak lazım" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195