Title of a News Article

ASKON'dan destek geldi

ASKON'dan destek geldi
banner206

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin ortak yaptığı toplantının ardından HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in, Abdullah Öcalan'ın Pkk'ya yönelik silah bırakma çağrısını açıklamasının ardından sürece destekler gelmeye devam ediyor.

Anadolu Aslanları İşadamları Şanlıurfa Şube başkanı Orhan Şahin, çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecinin isminin duyulmasıyla bölgemizde başta turist sayısı arttı ve bu süreçte bölgede yatırımlarda gözle görülür bir artış oldu, bu önemli gelişmelerin devam etmesi için sürecin devam etmesine ihtiyacımız var ” dedi.

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin,  “Türkiye toplumunun bütün kesimleriyle bir arada yaşadığı demokratik bir Türkiye'ye doğru çok önemli bir aşamaya gelmiş durumdadır. Silahların devreden çıkarılması barışın ve çözüm sürecinin en stratejik hedeflerinden biriydi. Bu hedefe de önemli ölçüde yaklaşıldığı görülüyor, çözüm süreciyle şiddetin silahın dili sona erecektir. 30 yıldır bedeli asla ödenmeyecek zararlar yaşandı ve bir nesil ağır bedeller ödedi, çözüm süreciyle önemli bir fırsat yakaladık. Silahlar bırakılıp barış ortamı sağlanırsa, başta ülke ekonomisi şaha kalkar ve enerjimiz tamamen kalkınmaya odaklı kullanılır. Süreçle beraber Demokratik siyasetin yolu açılacaktır. Alevisi, Kürdü , Sünni’si ,Çerkez’i, Arabı  artık el ele yürüyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmeyecek” diye ifade etti.

 

Sürecin ismi bile yetti

Şahin, Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgeye gelen yatırımlar göz önündedir, hele de yaklaşık 3 milyon insanın ziyaret ettiği Güneydoğu Anadolu bölgesinde umutların devam etmesi için sürece desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede sürecektir. Çözüm süreci tüm ekonomik projelerden daha büyük bir proje, tüm kazançlardan da daha yüksek bir kazançtır, Silahların devre dışı kalması demokratik sürece destek olmuştur Türkiye’nin en büyük barış projesi çözüm süreci projesi olmuştur” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195