Title of a News Article

Atilla'dan çarpıcı açıklamalar

.

Atilla'dan çarpıcı açıklamalar
banner206
 Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, A Haber'de Toplumsal Hafıza programına katılarak Türkiye'nin Cerablus Harekatı ve Terörle Mücadele konuları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Cerablus harekatının sınır güvenliği ve terör unsurlarının kontrol altında tutulabilmesi açısından önemli bir operasyon olduğunu belirten Başkan Atilla, sınır hattında yaşayan vatandaşların güven içerisinde olabilmesi için Türkiye'nin güney sınır hattının güvenlik altına alınması gerektiğini ifade etti.

 

İşte başkan Atilla'nın açıklamalarından satır başları...

Türkiye ismi konulmamış bir savaşın içerisinde. Bu savaşta küresel emperyalist güçler Türkiye'ye diz çöktürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Mesela 15 Temmuz darbe girişimi yine bu küresel güçlerin tezgahlarından biriydi. Ülkemizde yıllardır süregelen PKK terör örgütünün yapmış oldukları saldırılar yine aynı küresel güçlerin tezgahı ve oyunudur. Karşısındaki DAEŞ'te hakeza aynen öyle.

Kuzey Suriye'de PYD teröristlerini eğitenlerin Amerikalı ajanlar ve Amerikalı askerler olduğunu basın yoluyla hepimiz görmüş olduk. Yani Amerika ve Avrupa ülkeleri özellikle Amerika Kuzey Suriye'de Irak sınırından Hatay sınırına kadar bir koridor açma peşindeydiler. Geçmişte nasıl ki Kuzey Irak ile Irak'ı birbirinden kopardılar, 36. paraleli kurdular, bugün Kuzey Suriye'de yapılmak istenen de aynı projeydi.

Kamışlı'nın karşısında Nusaybin var. Kamışlı PYD'nin elinde. Hemen yanında bizim ilçemiz Ceylanpınar'ın karşısında Rasulayn var burası da PYD'nin elinde. Rasulayn daha önce özgür suriye ordusunun elindeydi. DAEŞ geldi burayı ÖSO'dan aldı. Hemen ardından PYD geldi ve ciddi bir mukavemet görmeden burayı DAEŞ'ten aldı. Aynısı Telabyad'da da gerçekleşti. Burada amaç bir koridor açarak Akdeniz'e ulaşmak. Kendilerince bu bölgede bir Kürdistan kurmak.

Eğer Türkiye bugün bu harekatı yapmamış olsaydı ben inanıyorum ki yakın bir tarihte Cerablus'ta bir mermi bile sıkılmadan PYD'ye teslim edilecekti. Böylece Akdeniz'e kadar bir koridor açılmış olacaktı.

Hükümetimizin yaptığı bu harekatın doğru ve hatta geç kalınmış bir harekat olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de rahat edebilmemiz için PYD'nin elindeki koridorun ve diğer bölgelerde DAEŞ'in temizlenmesi gerekiyor. Bugüne kadar hep kendi sınırlarımız içerisinde kendimizi korumaya çalıştık, ancak sızmalar neticesinde PYD'liler de sınırı geçerek gelip Türkiye'de eylem yaptı, DAEŞ'lisi de sınırı geçerek gelip Türkiye'de eylem yaptı. Sınırdan her türlü mühimmatı soktular. Ceylanpınar Belediye başkanı olarak diyorum ki, bu teröristleri beklemeyelim, sınırlarımızın dışında bu teröristleri kontrol etmemiz gerekiyor. Bu şekilde yapmazsa teröristlere karşı başarılı olamayız.

Ayrıca MİT tırlarına yönelik yapılan ihanet operasyonunu bugün daha iyi görmüş oluyoruz. O gün o operasyonlar yapılmamış olsaydı belki sınırlarımızda bugün PYD bu kadar bir alana hükmetmemiş olacaktı. Ama içimizdeki hainler, hükümetimizin yapmak istediklerini önlemeye çalıştılar ve maalesef bizim dindaşlarımız ve soydaşlarımız olan Türkmenleri orada sahipsi ve çaresiz bırakmak zorunda kaldık. Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Onları çaresiz bırakmamalıyız.

 

TÜRKİYE OYUN KURULAN DAĞİL ARTIK OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR

Türkiye için birinci öncelik, kırmızı çizgi Fırat'ın batısı. Fırat'ın Doğusu da hiç kuşkusuz önemli. Ancak önceliğimiz Fırat'ın batısıdır. Fırat'ın batısına geçmeleri halinde Amerikan projesi gerçekleşmiş ve Suriye'nin toprak bütünlüğü parçalanmış olacak. Fırat'ın batısı bizim için olmazsa olmazımızdır. Bundan dolayıdır ki Türkiye'nin Cerablus harekatı çok önemlidir.

Düne kadar Terörün merkezi kandildi. Bugün kandil yanı başımıza sınırın diğer tarafına, ovaya taşınmış oldu. PYD bir terör örgütüdür ve PKK'nın ikiz kardeşidir.

Düne kadar Amerika bölgede PYD'yi kendine müttefik olarak gördü. Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminden güçlü bir şekilde çıkması neticesinde Amerika bir endişeye kapıldı. Türkiye'de darbe gerçekleşseydi Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurmuş olacaklardır.

Türkiye olarak ülkemizin Cerablus harekatını desteklemesi gerekiyor.

Türkiye daha önce üzerinde oyun kurulan bir ülkeydi. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra baktılar ki Türkiye artık oyun kurulan değil oyun kuran bir ülke haline gelmiştir. Bu iki aylık süreç bize çok şey kazandırdı.

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden karşısında güçlü bir Türkiye gördü. Düne kadar PYD'li teröristlerin omuzlarında Amerikan armaları vardı. Ancak Türk halkının duruşu karşısında hayal kırıklığına uğradılar.

 

AMERİKA FETÖ LİDERİNİ TESLİM ETMEZ

Amerika kanaatime göre FETÖ liderini kolay kolay teslim etmez. Çünkü FETÖ'nün son kullanma tarihi daha geçmedi. Güleni kullanabildikleri kadar kullanacaklar. Joe Biden'nin açıklaması da dikkat ederseniz hep yuvarlak cümlelerden oluşuyordu. Biden samimi değil. Ben Biden'in açıklamalarından FETÖ'yü kesinlikle teslim etmeyeceklerini anlıyorum. Tabi ileride ne olur onu bilemeyiz. Çünkü Amerika'nın farklı çıkarları söz konusu olursa yani FETÖ'den daha fazla faydalanacağı bir stratejik durum olursa o zaman belki teslim edebilirler.

Halkımız da artık uyandı. 15 Temmuz darbe girişiminde Amerika'nın parmağının olduğunu herkes biliyor.

 

HAİNLER İDAM EDİLMELİ, ALEME İBRET OLMALI

İdam cezasının çıkarılmasından yanayım. Türkiye yıllardır terörden çekiyor. Tükiye adı konulmamış bir savaşın içine çekilmeye çalışılıyor. Terörün adı bir tarafta FETÖ, bir tarafta PKK, bir tarafta PYD, bir tarafta DAEŞ oluyor. Türkiye'nin bu hainlerden kurtulması lazım. Kamuoyunun istediği bu. Özellikle kamu kurumlarının temizlenmesi gerekiyor. Hem bu devletin ekmeğini yiyeceksin hem de her türlü ihanet içerisine gireceksin. Aslında Türkiye'ye ihanet eden herkesin vatandaşlıktan da atılması lazım. Özellikle bu konu da gündeme getirilmeli.

Bakın İngiltere'de İRA'yı övmenin cezası 5 yıl hapis cezasıdır. idam bir an önce getirilmeli ve bu aleme ibret olmalı.

Hükümetimiz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor. Ancak Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşayan insanların hükümetten bazı beklentileri var. İnsanlar bizlere şunu soruyor: "Türkiye 40 yıldır PKK'dan çekiyor. Şimdi FETÖ'de ortaya çıktı. Onlarla mücadele edilmeli ama acaba PKK terör örgütüyle de böyle mücadele edilecek mi?

 

KAMU KURUMLARINDAKİ PKK'LILAR DA TEMİZLENMELİ

Özellikle kamuda çalışan PKK'lıların yandaşları var. Halk bunlara da dokunulup dokunulmayacağını merak ediyor. Biz de, onlara da sıra geleceğini söylüyoruz ve beklentimiz, ümidimiz de bu yönde. Çünkü eğer PKK'lılara dokunulmazsa büyük bir yanlış yapılmış olur. PKK tarafından şehit edilen vatandaşlarımızın kemikleri sızlar. Onların ailelerine de yanlış yapmış oluruz.

Doğu ve Güneydoğu için şunu da söylemek lazım. Kandil'de PKK terör örgütünü dize getirmeye çalışıyoruz. inşallah dile getireceğiz de. Ancak burada şöyle bir durum var. Bir taraftan terörist öldürüyoruz bir yandan da terörist yetiştiriliyor. Mesela Doğu ve Güneydoğu'daki Milli Eğitim camiası.

 

PKK'YI BİTİRMEK İÇİN ÖNCE ŞEHİRDEKİ BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM

Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan öğretmen ve müdürlerin bir kısmı PKK sempatizanlarıdır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Ana okulundan lise'ye kadar Atatürk anlatılması gerekirken Abdullah Öcalan anlatılıyor, Çanakkale ruhu aşılanması gerekirken Kandil ruhu aşılanıyor. Eğer biz şehirde bu bataklığı kurutmazsak kırsalda ne kadar PKK'lı öldürürsek öldürelim PKK terörünün sonu gelmeyecektir. Bu terör örgütleriyle komplike bir mücadele yapılmalıdır.

Birilerinin kıral çıplak demesi lazım. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da özellikle yerli öğretmenlerin ciddi bir kısmı PKK'ya hizmet ediyorlar. Doğrudur 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleri daha fazla görmüş olduk. Ama bundan sonra hükümetin şunu yapması lazım, Doğu ve Güneydoğu'da iyi bir araştırma yapıldığı zaman Bakı Şırnak'ta, Silopi'de çukur operasyonlarında yaralanan askerlerimizin çoğu Devlet hastanelerinde kan kaybından şehit oldular. Bizim devlet hastanelerimizin içinde PKK'lı doktorlar, PKK'lı hemşireler, PKK'lı anestezi uzmanları ve kamunun her alanında PKK'lı çalışanlar mevcut. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yapmazsak PKK ile mücadelemiz bir yerde kalır.

Terör örgütleriyle siyasi olarak da mücadele edilmesi lazım. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da  maalesef çukur siyasetine destek veren belediyeler var. Düşünebiliyor musunuz bir aracın üzerinde x belediyesi yazıyor ve o belediyeye ait iş makinesi PKK'lı teröristler için çukur kazıyor. Bu belediye başkanlarının görevde kalması bile büyük bir vahamettir. Bu durum Doğu ve Güneydoğu'da mücadele eden halkı da derinden etkiliyor. FETÖ'ye yapıldığı gibi PKK terör örgütüne de operasyonlar yapılmalıdır.

Bu durum Doğu ve Güneydoğu'nun kanayan bir yarası. Bugüne kadar belki yüksek sesle dillendirilmedi ama bu bir gerçek. Devletin ilgili kurumları gerekli araştırmaları yaparsa bu söylediklerimin ne kadar doğru olduğu açıkça ortaya çıkacaktır.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195