Title of a News Article

Atilla'dan sınırla ilgili flaş açıklama

Atilla'dan sınırla ilgili flaş açıklama
banner206
 Afrin’e yapılacak operasyon öncesinde sınır hattında hareketliliğin yaşandığı Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Belediye Başkanı Menderes Atilla, ABD’nin sözde koalisyon adına oluşturmak istediği Suriye Sınır Güvenliği gücüne tepki göstererek, "30 bin kişilik hainler ordusunun hedefi Türkiye’dir" dedi.
Türkiye ve Suriye’nin uzun sınır bölgesine sahip olmasının yanı sıra, Suriye’ye en yakın yerleşim yeri olarak bilinen Ceylanpınar’ın karşısındaki Haseki’ye bağlı Rasulayn ilçesi yaklaşık 4 yıldır terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin kontrolünde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e operasyon sinyali vermesinin ardından Rasulayn’e çok yakın olan Ceylanpınar ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor. Sınır hattında sevkıyatın sürdüğü ilçede Belediye Başkanı Menderes Atilla basın açıklaması yaparak, Afrin’e yapılacak operasyonu değerlendirdi. Ceylanpınar’ın Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan en çok etkilenen ilçelerden biri olduğuna vurgu yapan Atilla, Afrin operasyonunun çok önemli ve yerinde bir karar olduğunu kaydetti.

"Rasulayn’a da operasyon yapılsın"
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, sınırların terör örgütlerinin tehditlerinden arınmasına yönelik yapılması muhtemel operasyonların devamı niteliğinde Rasulayn’a da müdahale olmasının memnuniyet verici olacağını ifade etti. Atilla, "Afrin’e yönelik muhtemel operasyon ve harekatın bu bölgede de yapılması ilçe ve bölge halkının güvenliği için de memnuniyet verici olacaktır. Ayrıca bu terör örgütünün sınır boyunca kontrolünde bulunan tüm bölgelerden aynı anda yapılması sınırlarımızın daha güvenli olmasına neden olacağını düşünüyoruz" dedi.

"30 bin kişilik hainler ordusu"
ABD’nin sözde koalisyon adına Suriye-Türkiye sınırında oluşturmak istediği Sınır Güvenliği Gücü’ne de tepki gösteren Atilla, "ABD’nin sözde koalisyon adına sınırlarımızda ciddi tehdit oluşturmak amacıyla 30 bin kişilik sınır güvenliği oluşturma girişiminde bulunmuştur. Bu 30 bin kişilik hainler ordusunun hedefi tamamıyla Türkiye’dir. Aylardır sevkıyatını yaptığı halde inkar ettiği sözde silah yardımı da bunun bir parçasıdır. Irak’ta yapmaya çalıştığı ancak elinde patladığı planlarının devamı niteliğinde olan sözde ihanet ordusu Türkiye açısından hiçbir anlam ve önem arz etmiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri terör tehditlerine karşı her zaman teyakkuzda ve çok önemli bir güçtedir. Kendi kurguları olan başka bir terör örgütü DEAŞ ile sözde mücadele adı altında başka bir terör örgütü olan ve süslü isimler altında PYD’ye açıkça verdiği desteğinin ifşa olmasının ardından artık son kozlarını açıkça itiraf eden sözde müttefik ABD artık bu ikiyüzlü politikalarından vazgeçmesi gerekir. Türkiye’nin bu tür tehdit ve şantajlara boyun eğmeyecektir" dedi.
Başkan Atilla, Türkiye’yi karşılarına almak isteyenlerin 15 Temmuz’daki büyük direnişi unutmamaları gerektiğinin altını çizerek, terör koridorunu yakın bir zamanda Fırat Kalkanı gibi büyük bir harekatla başlarına yıkan TSK’nın aynı kararlılık ve azimle bütün terör yuvalarını darmadağın edecek güçte olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195