Title of a News Article

Atilla'dan Birlik ve Kardeşlik Mesajları

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde Ceylanpınar Belediyesi ve Saraç çeşme mahalle halkının birlikte organize ettiği kutlu doğum etkinliği ile birlikte ziyafet verildi.

Kutlu doğum etkinliğinde ilk olarak söz alan Ceylanpınar ilçe müftüsü Üsame Anlağan, ‘’Ceylanpınar ilçe müftülüğümüzün Sara Çeşme muhtarlığımızla iş birliği çerçevesinde hazırlamış olduğu, Belediyemizin büyük destek vermiş olduğu bu kutlu doğum ziyafetine hepiniz hoş geldiniz. Fakat buradaki ziyafet sadece namazdan sonra ikram edilecek yemek ile sınırlı değil. Çok değerli manevi büyüklerimizde burada hocalarımızda burada, buraya teşrif ettiler. En önemli konuda sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhissalatu vesselamı yad etmek üzere burada bir araya gelişimiz. Ona bağlılığımızı ona olan sadakatimizi onun ümmetine yaraşır bir şekilde davranma kararlılığımızı biz, bulduğumuz her fırsatta yerine getiririz. Bu vaazıyla olur, sohbetleriyle olur, ikramlarıyla olur, böyle kutlu doğum ziyafetleriyle olur, bu tür davetlere icabet etmekle olur, yani biz peygamber efendimizin bize öğretmiş olduğu güzel ahlak adına yapılacak her ne varsa bulduğumuz her fırsatta bunları değerlendirmek suretiyle bağlılığımızı arz ederiz’’dedi.

 

Kutlu doğum etkinliğinde konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Değerli Kardeşlerim Peygamber Efendimiz bizlere buyuruyor ki, “Kim birliği bozarak ayrılık çıkarırsa, bizim has ümmetimizden değildir.”Biz, birbirimizin kardeşiyiz. Rabbimiz bir, Dinimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, aynı safta omuz omuza duruyoruz, Camimiz bir. Bütün bu birlikteliklere sahip olan bizleri bölmek, aramıza fitne tohumları sokmaya çalışmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz.

Rabbim aramızda bulunan kardeşliği daha ileri götürmeyi, birbirimize merhamet duyguları beslemeyi, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermeyi, sıkıntılarımıza çare olmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin’’dedi.  

Düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde selamlama konuşmasının ardından vatandaşlara hitap eden Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ise, ‘’Bugün Alemlere rahmet olarak dünyaya gelen Hz. Peygamberimizin kutlu doğumu yat etmek için onu şerefle anmak için bir kez daha toplanmış bulunuyoruz. ALLAH onun şefaatine ermeyi hepimize nasip etsin.  Gelmiş geçmişlerimizi de hep beraber buradaki hazır oluda onun sancağı altında gölgelenmeyi nasip eylesin. Değerli Ceylanpınarlılar, hepimizin dünya üzerinde bir rol üstlendi. Allahın üzerimize biçtiği bir rol var ben kaymakam olarak burada görevimi yerine getiriyorum. Reis bey belediye başkanı olarak, sizlerde kendi rollerinizi yerine getiriyorsunuz. Bizler bu dünyada üzerinden imtihan edilip asıl dünyamıza çekileceğiz. Orda hesaba suale çekileceğiz. Bu dünyada şifresi nedir? Bu dünyanın anahtarı nedir? Bu dünyanın anahtarı, bu bize biçilen rol içerisindeki anahtarı öncelikle kuranı kerim daha sonra peygamber efendimizin sünnetleri ve hadisleridir. Allah hepimizi o yoldan şaşırmasın ve o yol istikametinde görev yapmayı nasip etsin’’dedi.

Sara Çeşme mahallesinde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine Ceylanpınar’ın önde gelen din adamlarından Seyda şeyh Muhammed ali Arslan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, geçmiş dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Mehmet Atilla, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Jandarma Yüzbaşı Ahmet Uzun, Ceylanpınar ilçe müftüsü Üsame Anlağan, ilçedeki kurum ve daire amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195