Title of a News Article

Atilla'dan flaş açıklama!

.

Atilla'dan flaş açıklama!
banner206
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, telefonla katıldığı özel bir haber programının canlı yayınında, terör örgütü PKK’nın bölgede halkı ayaklandırmaya çalıştığını ifade etti.

Başkan Atilla katıldığı özel haber kanalında gündemi sarsacak önemli açıklamalarda bulundu. Atilla, terör örgütünün evlerde silah depoladığını iddia etti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’Barış süreci sekteye uğramadan önce PKK’nın bölgede, örgütün şehir yapılanması KCK’nın silah depoladığını söyledi.  Atilla, ileride olası bir ayaklanmada o depoladıkları silahları çıkarıp halka dağıtmak için silahlanmaya gidildi’’ dedi.

Atilla ‘’Yaptığım araştırmalar ve kanaatlerime göre; Doğu ve Güneydoğu’da son 2 - 3 yılda büyük bir silah stoku var. Bunu yapmalarının sebebi ise, bölge halkını ayaklandırıp devlete karşı silahlandırmak, eylemler yapmak.  Van, Varto, Kızıltepe, Nusaybin, Şırnak ve Silopi gibi yerlerde halkı devlete karşı ayaklanmaya çağırdılar. Halk bunlara itibar etmedi, bunların sözüne karşı yanlarında durmadı. Bu da gösteriyor ki, devlet kararlı bir şekilde teröristlere karşı mücadele ettiği zaman halk her zaman devletinden yana duruyor’’ diye söyledi.

Başkan Atilla, silahların bölgede depolandığını yeniledi. PKK’ya bağlı KCK, şehir ve ilçe merkezlerinde çeşitli noktalara depoladığını, bunların krokilerinin bile olduğunu iddia etti. Atilla ‘’Silahları depolayan ve olası bir ayaklanmada silahları halka dağıtacak kişiler farklı kişilerdir. Mahalle komiteleri var ve bu komiteler aracılığıyla silahlar halka dağıtılacaktır. Ama bu kirli oyunlar karşısında devletimiz çok güçlü. Özellikle çözüm sürecini PKK bitirdikten sonra, devletimizin kararlı bir şekildeki duruşunu sergiledi. Öte yandan savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı halk, PKK’nın savaş çağrılarını cevapsız bıraktı. ‘Çözüm süreci biterse bölge halkı ayaklanacak, büyük ölümler olacak’ lafları hep rafta kaldı. Bölge halkı terörist değil, devletini bayrağını seven, devletin yanında olan bir halktır. Bu da gösteriyor ki, halk devletiyle beraberdir’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195