Title of a News Article

Ayakkabı devi Urfa'ya geliyor

Ayakkabı devi Urfa'ya geliyor
banner206

Mehmet Ziylan Çinli ayakkabı devinin Şanlıurfa’ya yatırım yapacağını açıkladı.

Ziylan Grup’un Başkanı Mehmet Ziylan, mal aldığımız 327 yerli ve 200 yabancı üreticiye Şanlıurfa’da yatırım çağrısı yaptıklarını, ilk Çinli bir firmadan olumlu yanıt geldiğini açıkladı. Ziylan, Çinli firmanın ülkenin en büyük spor ayakkabı üreticisi olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; Bünyesindeki Polaris, Flo, Lumberjack gibi birçok markayla geçen yıl 25 milyon çift ayakkabı satan Ziylan Grup Başkanı Mehmet Ziylan, uzun zamandır mal aldıkları Çinli bir şirketin Şanlıurfa’da yatırıma geleceğini açıkladı. Ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerden dolayı özellikle yabancı üreticilerin Türkiye’de yatırımı ajandalarına aldıklarını söyleyen Ziylan, “Türkiye’de 17 şehirde 327, birçok ülkeden de 200’ü aşkın ayakkabı üreticisinden mal alıyoruz. Mal aldığımız tüm yerli ve yabancı üreticilere Şanlıurfa’da ayakkabı yatırımı yapmaları için çağrıda bulunduk. Alım garantisi verdik. İlk cevap Çin’den geldi” dedi. Çin’in en büyük yüksek teknolojili ayakkabı üreticilerinden biri olan firma ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Ziylan, Çinli şirketin adını sır gibi sakladı. 

Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) Kazakistan’a gerçekleştirdiği ticaret turu sırasında konuştuğumuz Ziylan “Bizim uzun zamandır mal aldığımız önemli bir üretici. Ek vergi uygulamasıyla birlikte kendilerinden bundan sonra daha az ya da hiç mal alamayacağımızı söyledik. Şanlıurfa’da başlattığımız yatırımı ve 6’ncı bölge teşviklerini anlattık. Yıllık alım garantisi de verince, Türkiye’ye yatırımı tercih ettiler. Çinli şirket tek başına da yatırım yapabilir, bizimle ortak da olabilir. Halen detayları görüşüyoruz. Bu teklifi mal aldığımız tüm üreticilere yaptık. Henüz yerli üreticilerden bir cevap gelmedi”

 

50 BİN ÇİFT KAPASİTE

Şanlıurfa’da günlük 50 bin çift kapasiteli yatırımın ilk etabını geçen yıl başlattıklarını söyleyen Ziylan, “Bizim büyüme planlarımıza göre 5 yıl içinde günlük 50 bin çift üretim kapasitesine ulaşmamız lazım. İki yıl içinde günde 20 bin çifte daha sonra da 50 bin çift kapasiteye çıkacağız. Her 1000 çift kapasite için 150 kişilik istihdam gerekiyor. Yatırım tamamlandığında toplam 7 bin 500 kişilik istihdam sağlanacak. Yakın zamanda hem yerli hem de yabancı yatırımcıdan yatırım için kararlar geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

İki arada bir derede kaldım

ZİYLAN Grubun cirosunun yüzde 45’inin ithalattan geldiğini kaydeden Ziylan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz perakendeye gelmeden önce üreticiydik. Şimdi perakendede de büyüdük, yurtdışında markalaşmaya odaklandık. Kendi üretimimizin yanında, yerli ve yabancı 500’ün üzerinde üreticiden mal alıyoruz. Dolayısıyla ben hem üretici hem de mal satın alan müşteri kimliğimle konuşuyorum. Ben şu anda ayakkabı ithalatına getirilen ek verginin sektöre ve bize nasıl yansıyacağına tam olarak karar veremedim. Hem üretici hem ithalatçı olduğumuz için de iki ara bir derede kaldım. Bu konuda BMD olarak bir rapor hazırlıyoruz.”

 

Yeni CEO yılbaşına yetişir

KISA süre önce Grup’tan ayrılan Jaklin Güner yerine yeni CEO’nun ne zaman belirleneceği konusunda Ziylan şu bilgiyi verdi: “Yılbaşına kadar yeni CEO’muz belirlenecek. Bu sefer de Grup dışından bir isim tercih edilecek. Bize bu konuda adeta başvuru yağıyor. Ancak bir sonraki CEO’muzu kendi içimizden seçmek üzere, insan kaynağımızı yetiştiriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195