Title of a News Article

Ayhan'ın yoğun çabası barış getirdi

.

Ayhan'ın yoğun çabası barış getirdi
banner206
 Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde iki aile arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın yoğun çabaları sonrası barışla sonuçlandı.

Akçakale'nin ileri gelen Kaydı ve Keleş ailelerinin fertleri arasında, yaklaşık 3 ay önce alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra çıkan olaylar sonrası Kaydı ailesi Akçakale'den taşınmıştı. İki aile arasında bu olayla başlayan husumet, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın yoğun çabaları ile son buldu.

Barış yemeğine, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti İl eski Başkanı Abdülkadir Kol, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cemil Çadak ve İbrahim Kaymaz, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, MHP Milletvekili Adayı İbrahim Özyavuz, Akçakale Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, kanaat önderleri ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, kan davasının cahiliye dönemi adeti olduğunu belirterek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Veda Hutbesinde yer alan "Bütün cahiliye adetlerini kaldırdım. Bunların başında da kan davası geliyor" sözünü hatırlattı. Ayhan, "Dilimiz, ırkımız, rengimiz farklı olsa da aynı bayrak altında yaşıyoruz ve aynı vatanı paylaşıyoruz. Hepimiz müslümanız ve inancımız birdir. Bu kardeşlik sofrasında bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum" dedi.

Kaydı ailesinin ileri gelenlerinden Ahmet Kaydı da, "Akçakale Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan'a çok teşekkür ediyoruz. Biz karşı aileyle zaten yılardır dostuz, akrabayız. Hiç kimse böyle bir olayın cereyan etmesini elbette istemez. Ben Keleş ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Allah dostluğumuzu baki kılsın" şeklinde konuştu.

Keleş ailesi adına konuşan İsmail Keleş ise, "Bu barışta başkanımız çok büyük emek verdi. Bizler de kendisini kırmadık. Elbette kimse böyle bir olay yaşansın istemez. Ben tekrar Akçakale Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Kaydı ve Keleş ailelerinin fertleri birbirlerine sarılarak helallik istedi. Barışın sağlanmasıyla Kaydı ailesi, terk ettikleri evlerine bugünden itibaren geri dönüp yerleşecek. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195