Title of a News Article

Ayhan şefkat elini uzattı

.

Ayhan şefkat elini uzattı
banner206
 Suriye sınırın sıfır noktasındaki Akçakale'ye sığınan mültecilere şevkat elini Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan uzattı.

Uçsuz bucaksız çadırlarda binlerce mültecilerin soğuk kış günleri öncesinde kapısını çalan Ayşenur Ayhan, onları sevgi ve şefkatiyle ısıtıyor. Küçük bebekleri kucaklarına alıp anne şefkatiyle seven, bildiği Arapça dili sayesinde kadınlarla rahatlıkla sohbet ederek, iletişim kurabilen Ayhan, duygu dolu anlar yaşıyor, yaşatıyor. Ziyaretlerini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşenur Ayhan, bir insanın yaşamını sürdürülebilmesi için ekmek ve suyun yanı sıra sevgi ve şefkate de ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayhan, özellikle çocukların bu şefkatten mahrum bırakılmasının onlarda ömür boyu sürecek derin izler bırakabileceğini vurgulayarak, “Her şeyden önce anneyim. Benim de Allahım bağışlarsa 4 evladım var. Anne sevgisi ve şefkati ile buradaki çocuklarımıza kucak açmamız onları manevi yönden besler” dedi.

Belediye başkanı eşi olmasından ziyade bir insan olarak Çadır Kenti sık sık ziyaret etme ve orada yaşayan insanlara moral ve motivasyon sağlama ihtiyacı duyduğunu belirten Ayşenur Ayhan, “Belediyemiz de buradaki insanlarımıza gereken desteği sağlıyor. Ancak, onlara verilecek sevginin en büyük destek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Ayhan, mültecilerin sığınmaya başlamasından itibaren yaptığı bu ziyaretler nedeniyle zaman zaman çocuklarının, “Babamızı zaten belediye başkanı olduğu için göremiyoruz, işi yoğun. Ancak, artık seni de kaybettik” gibi yakınmalarda bulunduğunu anlattı. Ayşenur Ayhan, "Bu yakınmalar üzerine 4 çocuğumu da yanıma alıp Çadır Kent”e getirdim. İstedim ki onlar da bu kardeşlerimizin yaşadığı ortamı ve mağduriyetlerini görsün. Onlara yardım etmenin insanda nasıl manevi rahatlama getirdiğini anlasınlar istedim. Düşündüğüm gibi de oldu. Biz bir yandan bu insanlara sevgi ve şefkatimizi gösterirken, çocuklarımızın da bunu örnek olması için teşvik edici olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Annelere çağrı

Akçakale Belediyesi’nin fahri olarak sosyal hizmetlerinin koordinasyonunu da sağlayan Ayşenur Ayhan, kendisi gibi tüm kadın ve annelere de çağrıda bulundu. Ayhan, "Bu garip insanlara verecek hiçbir maddi desteğiniz yoksa lütfen sevginizi ve şefkatinizi esirgemeyin. Gelin ziyaret edin. Onlarla yere bağdaş kurup oturun, sohbet edin. İnanın, bu moral ve motivasyon onları tıpkı ekmek ve su gibi besleyecektir” şeklinde konuştu. Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Ayhan, “Bakınız eğer 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda Türkiye’nin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı belki biz bu insanlardan daha kötü duruma gelebilirdik. Şükürler olsun ki Türkiye dimdik ayakta. Bunun değerini bilip, bize sığınan bu insanlardan en azından şefkatimizi esirgemeyelim” diye konuştu.

Ayhan, ziyaretinde getirdiği hediyeleri de çocuk ve kadınlara dağıtarak, onların hayır dualarını alıyor. Ayhan, bu hayırlı işlerinin yanında güler yüzü ve sempatisiyle soğuk kış günlerinin başlangıcında onların sevgiyle ısınmalarını sağlıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195