Title of a News Article

Aziz Aydınlık iktidar belediyelerini eleştirdi

Aziz Aydınlık iktidar belediyelerini eleştirdi
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, uzaktan eğitime geçilmesinden sonra Ak Partili belediyelerin öğrencilerin sorunlarına çözüm üretemediğini belirterek öğrencilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri örnek gösteren Aydınlık, “tüm inancımla söylüyorum ki büyükşehir belediyelerimizden tutunda belde belediyelerimize kadar hepsiyle gurur duyuyorum; geleceğimiz dediğimiz, yarınımız dediğimiz evlatlarımızın, öğrencilerimizin eğitime kavuşmaları için arı gibi çalışıyorlar ama iktidarın belediyelerinde aynı çalışma azmi maalesef yok. Türkiye genelinde iktidar gücüne sahip olan AKP’li belediyeler ne iş yapıyor, gerçekten merak ediyorum” diyerek Ak Partili belediyelerin uzaktan eğitime destek olmadıklarını ifade etti. 

ÜCRETSİZ İNTERNET GÖTÜRENDE VAR, BİLGİSAYAR GÖTÜRENDE

Pandemi nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklar ve uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle öğrencilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanamadığını ifade eden Aydınlık, “az önce belirttiğim gibi belediyelerimiz arı gibi çalışıyorlar, örneğin; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş interneti olmayan tüm kırsal mahallelere (köylere) ücretsiz internet götürüyor, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ‘mobil eba erişim araçları’ ile köylere gidiyor, Safranbolu Belediye Başkanımız Elif Köse tablet dağıtımına başladı, Bakırköy Belediye Başkanımız Bülent Kerimoğlu tablet, dizüstü, masaüstü bilgisayarları toplayarak arızası varsa da tamirini yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor, belediye başkanlarımız bunun gibi onlarca örnek kampanya ve bağışla çalışıyor. Her birisine sonsuz teşekkür ediyorum çünkü bu sadece bir hizmet değil aynı zamanda geleceğe sahip çıkmaktır, aynı zamanda milletimizin özünde bulunan dayanışma duygusunun yeniden doğuşudur” diyerek sözlerine devam etti.

İNTERNETSİZ, TELEVİZYONSUZ, ELEKTRİKSİZ MAHALLELER VAR

Şanlıurfa’da yoksulluğun ağır bir şekilde hissedildiğini, özellikle köylerde bulunan öğrencilerin ne televizyona ne de internete erişimi olmadığını ifade eden Aydınlık “Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlettir, kanunlarında eğitimde fırsat eşitliğini ilke olarak kabul etmiştir. Bu nedenle geçirmiş olduğumuz bu zor günlerde öğrencilerimizin yanında olmak, onların eğitime ulaşmasını sağlamak her bir yöneticinin görevidir, boynunun borcudur. Bu noktada ben maalesef bu çabayı Şanlıurfa’da göremiyorum, belediyelerin bu tür çalışmalar yaptığını göremiyorum. Evlatlarımız, geleceğimiz için bugün çalışmayacaklarda ne zaman çalışacaklar? Hali hazırda internetsiz, televizyonsuz kırsal mahallelerimiz var, sürekli elektrik sıkıntısı yaşayan mahallelerimiz var. Burada yaşayan evlatlarımızın kaderi bu değildir o nedenle Şanlıurfa’da acilen bir eğitim seferberliği başlatılmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195